Tgrt Haber

Türkiye’de ilk olacak: Montella’nın sözleşmesine ‘İstanbul’ maddesi!

Editör: Ozan Kılıç / Kaynak: TGRT Haber | Anadolu Ajansı
27 Eylül 2023 18:12 - Güncelleme : 27 Eylül 2023 18:20
Türkiye’de ilk olacak: Montella’nın sözleşmesine ‘İstanbul’ maddesi!

A Milli Futbol Takımı’nın yeni teknik direktörü Vincenzo Montella, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin de yer aldığı törenle 3 yıllık imzayı attı. Törende Büyükekşi, Montella’nın sözleşmesine İstanbul’da yaşayacağı bir madde eklediklerini belirterek, “Bugüne kadar milli takımlarda görev yapan hocalarımız kendi ülkesinde kalıp, milli maçlarda buraya gelmişti. Hocamızla anlaşmamız doğrultusunda İstanbul’da ikamet edecek. Anadolu’daki bütün takımların maçlarını izleyecek” diye konuştu.

Alman teknik adam Stefan Kuntz​ ile yolların ayrılmasının ardından A Milli Futbol Takımı’nın yeni teknik direktörü; daha önce Roma, Catania, Fiorentina, Sampdoria, Milan, Sevilla ve ligimizden Adana Demirspor’u yöneten Vincenzo Montella​ oldu.

TFF’nin Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirilen ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop’un da yer aldığı imza töreni ile İtalyan çalıştırıcı, A Milliler’in 3 yıllığına teknik direktörü oldu.

“MONTELLA, İSTANBUL’DA İKAMET EDECEK”

Törende söz alan Büyükekşi, daha önce Milli Takımlar tarihinde rastlanmamış bir maddeyi Vincenzo Montella’nın sözleşmesine dahil ettiklerini aktardı. İtalyan çalıştırıcının İstanbul’da yaşayacağını ifade eden Büyükekşi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugüne kadar milli takımlarda görev yapan hocalarımız kendi ülkesinde kalıp, milli maçlarda buraya gelmişti. Hocamızla anlaşmamız doğrultusunda İstanbul'da ikamet edecek. Sadece bundan önce olduğu gibi İstanbul'daki maçlar, Trabzonspor'un maçları izlenmeyecek. Anadolu'daki bütün takımların maçlarını izleyecek ve ilk adımını atıyor. Cumartesi günü Konya'ya gidip pazar günü Konyaspor-Beşiktaş maçını seyredecek. Oradan Kayseri'ye geçip Kayserispor-Başakşehir maçını izleyecek. Bu durum bir seferlik olmayacak.

“21 YAŞ ALTI MİLLİ TAKIM DA MONTELLA’NIN KONTROLÜNDE OLACAK”

Sadece Süper Lig değil, 1. Lig maçlarını da takip edecek. 21 Yaş Altı Milli Takımımız da hocamızın kontrolünde olacak. Havuzu genişletmek istiyoruz. Hocamız da bu işin sorumlusu olacak. Bütün maçları televizyondan izleyerek değil, kendi ajandasını belirleyerek izleyecek. İçimizden birisi olarak bu görevi yerine getirecek."

“TÜRK YARDIMCI HOCALAR OLACAK”

Vincenzo Montella’nın Türk yardımcı hocası olup olmayacağı yönünde soruyu da yanıtlayan Büyükekşi, “Türk yardımcı hocalar olacak. Hedefimizde iki hocanın olması var. Hem bizim hem de hocamızın görüşmeleri olacak. Henüz gerçekleşmedi. Bu görüşmeler tamamlanınca beraber karar vereceğiz ve inşallah önümüzdeki hafta kamuoyuna açıklayacağız” ifadesine yer verdi.

Kaynak: TGRT Haber | Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...