Tgrt Haber

UEFA geri adım attı! Dinamo Kiev-Fenerbahçe maçına skandal Ivan Bebek ataması gelen tepkiler sonrası değiştirildi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
01 Kasım 2022 14:05 - Güncelleme : 01 Kasım 2022 14:28
UEFA geri adım attı! Dinamo Kiev-Fenerbahçe maçına skandal Ivan Bebek ataması gelen tepkiler sonrası değiştirildi

UEFA Avrupa Ligi’nde liderlik koltuğunda olan Fenerbahçe grup aşamasının son maçında Dinamo Kiev ile karşılaşacak. Perşembe günü Polonya’da yapılacak olan kritik maçın hakemi belli olurken UEFA skandal bir atama kararına imza attı. Fenerbahçe’nin 2016 yılındaki Braga maçında verdiği kararlarla saç baş yolduran Ivan Bebek 4. hakem olarak atandı. Sosyal medya üzerinden çok sayıda gelen tepkiler üzerine UEFA maçın dördüncü hakemini değiştirdi. Böylece Ivan Bebek'in yerine Marin Vidulin görev yapacak.

Avrupa’da yoluna doludizgin giden  Fenerbahçe​ UEFA Avrupa Ligi’nde  liderlik koltuğunda oturuyor. Grup aşamasındaki son maç öncesinde gruptan lider olarak çıkmak isteyen  sarı lacivertli takım Perşembe günü Polonya’da Dinamo Kiev ile karşılaşacak. Grup liderliği için son derece önemli olan kritik maç içinUEFA’dan skandal bir atama kararı geldi.

IVAN BEBEK FENERBAHÇE MAÇINA ATANDI

Fenerbahçelilerin unutmadığı Ivan Bebek maçın 4.hakemi olarak atandı.  Pereira döneminde 18 Mart 2016’daki Fenerbahçe’nin deplasmanda Portekiz ekibi Braga ile oynadığı maçı yöneten ve skandal karara imza atan Bebek’in atanması tepkilere yol açtı. Karşılaşmanın hakemi Hırvatistan Futbol Federasyonu'ndan Duje Strukan olurken Strukan'ın yardımcılıklarını ise Bojan Zobenica ve Alen Jaksic yapacak. 

TEPKİLER SONRASI UEFA'DAN GERİ ADIM

Sosyal medyada kısa sürede gündem olan skandal atama sonrası UEFA geri adım attı. UEFA yaptığı açıklama ile Dinamo Kiev - Fenerbahçe maçının dördüncü hakemini değiştirdi. Müsabakada Ivan Bebek yerine Marin Vidulin görev yapacak.

3 KIRMIZI KART ÇIKARMIŞTI…

2016 yılında oynanan Braga maçında Portekiz takımı lehine düdükler çalan Bebek,  maç 1-1 devam ederken 66. dakikada Mehmet Topal'ı, 87. dakikada Alper Potuk'u ve 90. dakikada da Volkan Şen'e kırmızı kart göstermişti. Ivan Bebek ayrıca saha kenarında, verdiği kararlara tepki gösteren dönemin Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'yı da tribüne göndermişti.

FENERBAHÇE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Fenerbahçe Kulübü, Hırvat hakemin skandal yönetiminin ardından UEFA ve TFF başvuruda bulunmuş, şu açıklamayı yapmıştı: 

"Dün gece yaşananları hakem hatası şeklinde izah etmek mümkün değildir. Müsabaka hakemlerinin, süreklilik arz eden bir şekilde takımımız aleyhinde olan yanlı yönetiminin altından hangi sebebin olduğu mutlaka araştırılması, aydınlatılması gereken bir husustur. Bu amaçla, UEFA ve TFF ile gerekli görüşmeler ve yazışmalar tarafımızca yapılacak ve bu olayın altında yatan sebepler ortaya çıkarılana kadar, süreç takip edilecektir."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...