Tgrt Haber

UEFA ülke puanında dev fırsat: 3 takımla Şampiyonlar Ligi'ne katılabiliriz!

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: NTV Spor
05 Ekim 2023 10:50 - Güncelleme : 05 Ekim 2023 11:06
UEFA ülke puanında dev fırsat: 3 takımla Şampiyonlar Ligi'ne katılabiliriz!

Bu sezon Avrupa'da harika bir performans ortaya koyan temsilcilerimiz Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş yollarına tam gaz devam ediyor. Bu performansımızı sürdürmemiz haline bir sonraki sezon Şampiyonlar Ligi'ne 3 takımla katılabiliriz. İşte UEFA ülke puanı sıralamasında ortaya çıkan büyük fırsat...

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray, Konferans Ligi'nde ise Fenerbahçe ile Beşiktaş, Avrupa'da yoluna yenilgisiz şekilde devam ediyor. Bu harika performans sonrası UEFA ülke puanı sıralamasında uçuşa geçerken gelecek sezon için de büyük bir fırsat doğdu.

DEVLER LİGİ'NE GALATASARAY DAMGASI!

Bu sezon Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndan başlayan Galatasaray'ın bileği bükülmüyor.

Sırasıyla Zalgiris, Ljubjana ve Molde'yi eleyerek grup aşamasına kalan Galatasaray, ilk maçında Kopenhag ile berabere kalsa da Manchester United'ı deplasmanda 3-2 yenerek tarihi bir zafere imza atarak Avrupa'da dikkat çekmeyi başardı.

KARTAL NAMAĞLUP

Beşiktaş, bu sezon Avrupa Konferans Ligi’nde oynadığı 6 müsabakadan da galibiyetle ayrıldı.

2. Eleme Turu’nda Tirana’yı 3-1 ve 2-0’lık skorlarla mağlup eden siyah-beyazlı ekip, 3. Eleme Turu’nda ise Neftçi’yi 3-1 ve 2-1’le geçti. Play-off’ta da Mircea Lucescu’nun takımı Dinamo Kiev’i 3-2 ve 1-0 yenip, grupların ilk mücadelesinde Brugge’la 1-1 berabere kalarak namağlup serisini sürdürdü.

Beşiktaş bugün İsviçre temsilcisi Lugano'yu konuk edecek.

FENERBAHÇE'NİN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

Bu sezon Fenerbahçe de yoluna yıkılmadan devam ediyor.

Sarı-lacivertli ekip bu sezon çıktığı hiçbir resmi müsabakada puan kaybı yaşamazken Avrupa Konferans Ligi'nde de 7'de 7 yapma başarısı gösterdi. Konferans Ligi'nde en son Nordsjaelland'ı 3-1 yenen Fenerbahçe, bugün Spartak Trnava'ya konuk olacak.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE 3 TAKIMLA KATILMA ŞANSI

Avrupa kupalarında mücadele eden Türk takımlarının bu sezonki başarısı dikkat çekerken, Türkiye'nin gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'ne 3 takımla katılma umudu doğdu.

HEDEF İLK 2

NTV Spor'da yer alan habere göre; Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında sezonu ilk 2'de tamamlarsa, bir sonraki sezon Şampiyonlar Ligi'ne 3 takımla katılacak.

FORMAT DEĞİŞİYOR

Şampiyonlar Ligi’nde takım sayısı artık 32’den 36’ya çıkacak ve 4 yeni kontenjandan 2’si, bir önceki sezon takımları toplamda en çok puanı toplayan iki ülkeye verilecek.

Bu sezon UEFA ülke puanı sıralamasında Türkiye şu ana gösterilen performansların ardından ilk sırada yer alıyor.

İşte ülke puanı sıralaması:

1- Türkiye (7.750 puan)
2- Belçika (4.800 puan)
3- Hollanda (4.600 puan)
4- Polonya (4.375 puan)
5- Danimarka (4.250 puan)
6- Almanya (4.214 puan)
7- Yunanistan (4.200 puan)
8- İtalya (4.142 puan)
9- İspanya (4.062 puan)
10- Portekiz (4.000 puan)

Kaynak: NTV Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...