Tgrt Haber

Efsaneler efsanesi 'Ulubatlı Souness' 27 yıl sonra yeniden sahada

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
04 Haziran 2023 23:23 - Güncelleme : 05 Haziran 2023 00:49
Efsaneler efsanesi 'Ulubatlı Souness' 27 yıl sonra yeniden sahada

Şampiyon Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi derbide 3-0 yenerek taraftarlarının mutluluğunu ikiye katladı. Şampiyonluk kutlamalarının başladığıNef Stadyumu'nda sarı-kırmızılıların efsane futbolculardan Graeme Souness 27 yıl sonra yeniden sahaya çıktı.

Spor Toto Süper Lig​'de Cumhuriyetin 100. yılında şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray​, ezeli rakibi Fenerbahçe​'yi sahasında konuk etti. Her dakikası büyük bir mücadele içinde geçen maçtan sarı-kırmızılılar Nicolo Zaniolo (2) ve Mauro Icardi​'nin golleriyle 3-0 galip ayrıldı.

İKİ DERBİNİN DE GALİBİ GALATASARAY

Bu sonuç birlikte şampiyonluğunu ligin bitimine 2 hafta kala ilan eden Galatasaray puanını 85'e yükseltti. Sarı-kırmızılı takım, sezonun ilk yarısında Kadıköy'de oynanan derbide de rakibini aynı skorla yenmişti.

Efsaneler efsanesi 'Ulubatlı Souness' 27 yıl sonra yeniden sahada

ICARDI TARİHE GEÇTİ

Sarı-kırmızılı takımın Fenerbahçe karşısındaki ikinci golünü kaydeden Mauro Icardi, attığı golle 2007/08 sezonundan sonra Galatasaray formasıyla ilk 11 çıktığı üst üste sekiz Süper Lig maçında da gol atan ilk oyuncu oldu.

'ULUBATLI SOUNESS' YENİDEN SAHADA

Şampiyonluk kutlamalarının başladığı Türk Telekom Arena'da sarı-kırmızılıların efsane futbolculardan Graeme Souness 27 yıl sonra yine sahaya çıktı. Souness, Galatasaray'a Türkiye Kupası'nı kazandırdığı 1996 yılındaki maçtan sonra zaferini Fenerbahçe Stadı'na bayrak dikerek kutlamıştı.

Stadın ortasın diktiği bayrakla "Ulubatlı" lakabı kazanan Souness, Galatasaraylıların gönlünde taht kurdu, birçok Fenerbahçelinin ise tepkisini çekti.

https://twitter.com/GalatasaraySK/status/1665433819506147329

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...