Tgrt Haber

Benfica'nın yıldızı Ukraynalı futbolcu Yaremchuk’tan Rusya’ya tepki: Burası bizim ülkemiz

24 Şubat 2022 11:47 - Güncelleme : 24 Şubat 2022 12:23
Benfica'nın yıldızı Ukraynalı futbolcu Yaremchuk’tan Rusya’ya tepki: Burası bizim ülkemiz

Ukrayna’ya başlattığı savaş nedeniyle Rusya’ya tepkiler çığ gibi büyüyor. Benfica'nın Ukraynalı yıldız oyuncusu Roman Yaremchuk, Ajax maçında attığı golün ardından formasını çıkararak Rusya'ya ülkesine gerçekleştirdiği saldırılara tepki gösterdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya saldırı emri vermesinin ardından Ukrayna'da çok sayıda patlamalar meydana geldi. Şuana kadar saldırılarda 8 kişinin öldüğü, onlarca kişinin de yaralandığı açıklandı.

Putin'in saldırı emrinden sonra dünyada tepkiler çığ gibi büyüdü. Devlet büyüklerinin yanı sıra halklarda sosyal medyadan açtıkları savaş karşıtı etiketlerle tepki gösterdi.

Şampiyonlar ligi Portekiz temsilcisi Benfica'nın Ukraynalı yıldız oyuncusu Roman Yaremchuk da UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Ajax ile 2-2 berabere kaldıkları mücadelede takımı adına attığı golün ardından ülkesine karşı başlattığı savaş nedeniyle Rusya'ya tepki gösterdi. Takım arkadaşları ve tribünlerdeki taraftarlar, Ukraynalı futbolcunun bu protestona destek oldu.

‘MEMLEKETİMDEN BİNLERCE KİLOMETRE UZAKTA…’

Dünya çapında milyonlarca kişinin izlediği anlarda Ukrayna’nın yanında olduğunu gösteren Yaremchuk maçın ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Ben Ukraynalıyım ve bununla gurur duyuyorum. Memleketimden binlerce kilometre uzakta, anavatanında gergin olan herkese destek olmak istiyorum, şimdi birleşme zamanıdır. Burası bizim ülkemiz, tarihimiz, kültürümüz, insanımız ve sınırlarımızdır. Savunmacılarımıza cesaretleri için teşekkür etmek istiyorum. Ukrayna'ya şükürler olsun

SHEVCHENKO DA TEPKİ GÖSTERDİ

Roman Yaremchuk'un ses getiren tavrının ardından Rusya'ya tepki gösteren bir diğer isim Ukraynalı Futbol efsanesi Andriy Shevchenko oldu.

Shevchenko, "Ukrayna benim vatanım! Halkımla ve ülkemle her zaman gurur duydum! Çok zor zamanlardan geçtik ve geçtiğimiz 30 yılda millet olarak şekillendik! Samimi, çalışkan ve özgürlüğü seven vatandaşlardan oluşan bir millet! Bu bizim en önemli varlığımız! Bugün hepimiz için zor bir zaman. Ama birlik olmalıyız! Birlik içinde kazanacağız! Ukrayna'ya zafer!" dedi.

"PES ETMEYECEĞİZ"

Manchester City'nin Ukraynalı yıldızı Oleksandr Zinchenko ise "Bütün medeni dünya ülkemdeki durumdan endişeli. Uzak durup fikrimi aktarmaya çalışamam. benim ülkem. Doğduğum ve büyüdüğüm ülke. Uluslararası Spor arenasında renklerini savunduğum bir ülke. Yüceltmeye ve geliştirmeye çalıştığımız bir ülke. Sınırları dokunulmaz kalması gereken bir ülke. "Ülkem Ukraynalılara ait ve hiç kimse ona sahip çıkamayacak. Pes etmeyeceğiz! Ukrayna'ya zafer." şeklinde konuştu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...