Tgrt Haber

0850'li hatlarla dolandırıcılığa karşı hamle: Meclis rapor istedi, BTK gönderdi

25 Ekim 2022 10:00 - Güncelleme : 25 Ekim 2022 10:15
0850'li hatlarla dolandırıcılığa karşı hamle: Meclis rapor istedi, BTK gönderdi

Sabit numaralar, 0850 ile başlayan aramalar ve dolandırıcılık çok sayıda şikayete konu olurken Tüketici heyetlerine ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne de binlerce başvuru yapıldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, hazırladığı raporu Meclis'e gönderdi.

Sabit hat ya da 0850 ile başlayan numaralardan banka veya pazarlama adı altında aranıyorsanız dikkat edin. Çoğu zaman  dolandırıcılar tarafından kullanılan bu numaralar engellense de önlenemiyor

Son dönemlerde tüketici mahkemelerine başvurular artarken vatandaşlar Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) binlerce şikayet dilekçesi yazdı.

TRT Haber'de yer alan habere göre, konu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) iletildi. BTK​'nın hazırladığı kapsamlı raporda şikayet edilen numaraların tamamı için "dolandırıcılık amacıyla kullanılıyor denilemez" sonucuna varıldı. Kişisel verilerin korunması talebi ile Ticaret Bakanlığı'na başvurulması tavsiye edildi.

BTK “YANLIŞ YÖNLENDİRMEYE” KARŞI UYARDI

Dolandırıcılara karşı alınabilecek tedbir ve çözüm yollarına yer verilen BTK raporunda arayan hat bilgilerinin düzenli olarak denetlendiğine dikkat çekilerek vatandaşların “yanlış yönlendirmeye” karşı uyarıldı.

İhlali tespit edilen işletmecilere ise ilgili mevzuat çerçevesinde idari yaptırım uygulandığı açıklandı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...