Tgrt Haber

Manzara yine değişmedi! Kimi kimliğini unuttu, kimi 1 dakika ile sınavı kaçırdı

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Haziran 2024 10:54 - Güncelleme : 02 Haziran 2024 12:08

Liselere Geçiş Sistemi sınavının (LGS) 1’inci oturumu başladı. Kayseri'de kimliğini evde unutan öğrenci 1 dakika ile sınavı kaçırdı.

1 milyon öğrencinin ter döktüğü Liselere Geçiş Sistemi​ sınavının (LGS) 1’inci oturumu başladı. Birçok öğrenci ve veli​ okul bahçelerine yığıldı. 

Öğrenciler kimlik belgeleri kontrol edildikten sonra okul bahçesine ardından sınava girecekleri salonlara alınırken, velilerin heyecanlı bekleyişleri başladı.

SINAVA ALINMADI 

Öte yandan, Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sınava girmek için gelen bir öğrenci kimliğini evde unuttu. Polis memurları kimliğin evden getirilmesi için aileye ulaştı. Aile, sınava giriş süresi olan 09.30’un üzerine konulan 15 dakika kimliği ulaştıramadı. Verilen süreden 1 dakika sonra kimlik öğrenciye ulaşırken, sürenin geçmesi sebebiyle öğrenci sınava alınmadı.

Sınava giremeyen öğrencinin velisi Ramazan Kül, "Benim çocuğum kimliğini evde unutmuştu sınava almadılar. Yapacak bir şey yok. Yetişmeye çalıştım. Çok uğraştım ama olmadı, almadılar. Sınava giremedi. Çocuğum sınava hazırlanmıştı" dedi.

YUNUS EKİPLERİ YARDIMINA KOŞTU

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de LGS​ saat 09.30’da başladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Vakfı Bingöl Fen Lisesi’nde sınava girecek olan bir öğrenci, kimliğini evde unuttu. Durumu fark eden İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube’ye bağlı Motosikletli Polis Timleri (Yunus), öğrenciyi güvenli bir şekilde motosiklete alarak nüfus müdürlüğüne götürdü.1 dakika ile sınavı kaçırdı: "Çok uğraştım ama olmadı" - 1. Resim 

Öğrencinin burada geçici kimliğini çıkartan ekipler, tekrar sınava gireceği TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi’ne getirdi. Öğrenci sınava tam vaktinde yetiştirildi. O anlar ise cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

POLİS EKİPLERİ SAYERSİNDE YETİŞTİ

Nizip ilçesinde ise sınava gireceği Şehit Üsteğmen Uğur Taşçı İmam Hatip Ortaokulu'na gelen bir kız öğrenci kimliğini unuttuğunu fark etti. Kimliğini unutan kız öğrencinin yardımına okulda görevli polis ekipleri yetişti. Ekip otosuyla kız öğrenciyi evine götüren polis ekipleri, evden kimliğini alan öğrenciyi tekrar sınava gireceği okula bırakarak başlangıç saatine kısa süre kala sınava yetişmesini sağladı.

1 dakika ile sınavı kaçırdı: "Çok uğraştım ama olmadı" - 2. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...