Tgrt Haber

Son dakika:10 ilde PKK/KCK operasyonu! HDP il başkanları için de gözaltı kararı var

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 Haziran 2022 07:56 - Güncelleme : 03 Haziran 2022 08:52

Son dakika haberi: Tekirdağ merkezli 10 ilde terör örgütü PKK/KCK soruşturması kapsamında HDP’nin İstanbul, Bingöl ve Edirne başkanlarının da aralarında yer aldığı çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı çıktı.

Tekirdağ​ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri bir çok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Tekirdağ merkezli 10 ilde yapılan operasyonda 40 kişiye aşkın gözaltı kararı verildi. HDP’nin İstanbul​, Bingöl ve Edirne​ başkanlarına yönelik gözaltı kararı çıkarılırken çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.

HDK GENEL MERKEZİ ARANIYOR

Eş zamanlı düzenlenen operasyon kapsamında ayrıca İstanbul'da bulunan Halkların Demokratik Kongresi genel merkezi de operasyon kapsamında aranıyor.

GÖÇİZDER'E OPERASYON

Öte yandan bir diğer operasyon İstanbul'da gerçekleştirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Şirinevler'de bulunan derneğin, PKK'nın amaç ve hedefleri doğrultusunda Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler gibi kuruluşlardan sosyal göç hareketleri hususunda araştırma yapmak ve proje geliştirmek amacıyla sağlanan fonları kullandığı belirlendi. Derneğin, bu fonları, örgüt propagandasına dönüşen yayınlar hazırlamak ve seminer düzenlemek şeklinde örgütsel etkinliklerde kullanarak ve muvazaalı hukuk işlemleri ile elde edilen kaynakları örgütün amaç ve hedefleri doğrultusunda harcadığı tespit edildi.

SİSTEMATİK PARA AKIŞI SAĞŞANDI

Özellikle 2015 yılında yaşanan "Hendek olayları" esnasında göç etmek zorunda kalan, yakını örgüt kırsal alanında faaliyet yürüten veya bu olaylarda öldürülen kişilerin ailelerine sistematik ve aynı oranda para aktarıldığı MASAK raporundan anlaşılan derneğe yönelik bu sabah operasyon talimatı verildi.

DERNEK BİNASINDA ARAMA: 22 GÖZALTI KARARI

Başsavcılığın talimatı üzerine harekete geçen emniyet güçleri, İstanbul merkezli 5 ilde 28 şüphelinin adresi ile derneğin Şirinevler'deki binasına operasyon düzenledi.

Operasyonda 22 şüpheli gözaltına alınırken, diğer zanlıları arama çalışmaları ise sürüyor.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...