Tgrt Haber

10 milyon liralık vurgun yapan sahte polis ve savcı çetesi çökertildi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Eylül 2023 09:38 - Güncelleme : 14 Eylül 2023 09:44

İstanbul Emniyeti, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp vatandaşları 10 milyon TL dolandıran şebekeyi çökertti. Operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheliden 6'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul​ ve Balıkesir'de telefon üzerinden ulaştıkları kişileri tehdit ederek ve sahtecilik yaparak 10 milyon TL'lik vurgun​ yapan sahte polis savcı çetesi çökertildi.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre; peş peşe gelen şikayetler üzerine düğmeye basan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık​ faaliyetinde bulunan bir şebekeyi takibe aldı.

SAHTEKARLIKLA 10 MİLYONLUK VURGUN

İstanbul ve Balıkesir’de birçok şahsı dolandıran şebekenin, telefonla irtibat kurdukları kişileri, kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtarak tehdit yoluyla para isteyerek ya da şahısların sim kartlarını kopyalayarak mobil bankacılık üzerinden kendi hesaplarına para aktardıkları tespit edildi. Söz konusu vurgunun 10 milyon TL'yi bulduğu öğrenildi.

9 ŞÜPHELİDEN 6'SI TUTUKLANDI

11 Eylül'de operasyona başlayan polis ekipleri şebeke üyesi 8 kişiyi İstanbul’daki çeşitli adreslerde gözaltına aldı. Bursa’da yaşayan bir diğer şebeke üyesi E.K. (29) ise Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak İstanbul’a sevk edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen şahıslardan E. K. (29), Ş.Ö (30), Ö.C. (37), Ü.Y. (31), M.K. (44) ve N.Y. (40) mahkemece tutuklanırken, şüphelilerden V.Y.G. (36), F.F. (31) ve A. G. (30) ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...