Tgrt Haber

Enkaz altında büyük mücadele! 10 yaşındaki Aysima 160 saat sonra sağ olarak çıkarıldı 

12 Şubat 2023 22:22 - Güncelleme : 12 Şubat 2023 22:35

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde binlerce binanın yıkımına sebep olan 7.7'lik depremden umut ışığı sönmeden yanıyor. Bitlis JÖH ekipleri Adıyaman'da 10 yaşındaki Aysima'yı enkaz altından sağ olarak çıkardı. Enkaz altındaki mücadele anbean kaydedildi. 

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık iki depremAdıyaman​'da da büyük yıkıma neden oldu. Enkaz altında arama-kurtarma ekiplerinin büyük mücadelesi sürerken Adıyaman'dan umut dolu bir haber geldi. 10 yaşındaki Aysima enkaz altından JÖH ekiplerinin çalışmasıyla çıkartıldı.  

AMBULANSA HASTANEYE SEVK EDİLDİ 

Bitlis'ten Adıyaman'a sevk edilen JÖH arama kurtarma ekipleri merkeze bağlı, Yavuz Selim Mahallesi Miraç Sitesinde enkaz içerisinde yapılan arama ve tespit çalışmaları sonucunda Aysima Baltacı'yı sağ olarak çıkardı.

Saatler süren çalışma sonucunda enkazdan sağ olarak çıkarılan kardeşler sedyeye alınıp ambulansa taşındı ardından hastaneye sevk edildi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

 

 

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...