Tgrt Haber

100 araç ve 500'e yakın personel Bilecik ve Bursa'daki yangın için seferber oldu!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
23 Ağustos 2023 08:47 - Güncelleme : 23 Ağustos 2023 09:00

Bilecik ve Bursa'daki orman yangınına günün ağarmasıyla 5 helikopterle havadan müdahale yeniden başladı. Ekipler, alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmaması için iş makineleriyle yollar açarak yangını çevrelemeye çalıştı.

Türkiye​ günlerdir orman yangınlarıyla boğuşuyor. Çanakkale'nin ardından Bilecik​'te başlayan ve büyüyerek Bursa​'nın Yenişehir​ ilçesine kadar ulaşan yangın için ekipler seferber oldu. Ekipler sabahın ilk saatleriyle birlikte yangına tekrar havadan müdahale etmeye başladı. Bilecik'in Osmaneli ilçesinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyerek Bursa'nın Yenişehir ilçesi tarafında da devam eden orman yangınına günün ağarmasıyla havadan müdahaleye yeniden başlandı. 

YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR

Osmaneli'nin Belenalan ile Dereyörük köyleri arasındaki ormanlık alanda dün başlayan ve rüzgarın etkisiyle Yenişehir'e bağlı kırsal Hayriye ve Terziler mahallelerinde de etkili olan yangını kontrol altına çalışmaları sürüyor. Havanın kararmasıyla sadece karadan müdahale eden ekipler, alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmaması için ormanda iş makineleriyle yollar açarak yangını çevrelemeye çalıştı.

Bilecik ve Bursa'da etkili olan yangın için ekiplerin müdahalesi devam ediyor.

100 ARAÇ VE 500’E YAKIN PERSONEL MÜDAHALE EDİYOR

Havanın aydınlanmasıyla havadan müdahaleye de yeniden başlandı. 5 yangın söndürme helikopteriyle havadan, yaklaşık 100 araç ve 500'e yakın personelle de karadan müdahale devam ediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...