Tgrt Haber

12 şehidimiz nerede vefat etti? Şehitlerimizin isimleri ve memleketleri

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
25 Aralık 2023 18:11 - Güncelleme : 25 Aralık 2023 18:17
12 şehidimiz nerede vefat etti? Şehitlerimizin isimleri ve memleketleri

Irak’ın kuzeyinde gerçekleşen hain saldırıda 12 asker şehit oldu. Saldırı sonrasında çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler saldırıda şehit olan askerler için taziye mesajı yayınladı. 12 şehidimiz nerede vefat etti, nerede şehit düştüler? İşte şehit olan askerlerin isimleri, kimlikleri…

Türkiye​ Cuma ve Cumartesi günleri ardarda gelen şehit​ haberleri ile yasa boğuldu. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler​, şehitlerin isimlerini ve memleketlerini açıkladı. 12 şehidimiz nerede vefat etti? Şehitlerimizin isimleri ve memleketleri belli oldu. 12 şehidimiz nerede şehit oldu, nerede şehit düştüler?

12 ŞEHİDİMİZ NEREDE ŞEHİT DÜŞTÜ?
Irak​'ın kuzeyinde meydana gelen hain saldırıda iki günde şehit olan 12 askerimizin isimleri ve kimlikleri hükümet tarafından açıklandı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, saldırıda hayatını kaybeden kahraman askerler için taziye mesajı yayınladı. 

ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ VE MEMLEKETLERİ
Irak'ın kuzeyindeki saldırıda şehit olan askerlerin kimlikleri, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklama ile resmiyet kazandı. Bakan Güler'in paylaştığı bilgilere göre, şehit olan askerlerimizin isimleri ve kimlikleri duyuruldu.

TOKAT VE ZONGULDAK'A ACI ŞEHİT HABERİ

Irak'ın kuzeyindeki terör saldırısında şehit olan kahraman askerlerden Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca (23), acı haberiyle Tokat'ın Almus ilçesindeki ailesine ulaştı. Şehit Yasin Karaca'nın babasının evine Türk bayrağı asılırken, bugün memleketinde son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.

MALATYA’YA ACI HABER

Yaralı askerler hastanede tedaviye alınırken, şehit Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın'ın Malatya'da yaşayan ailesine gece haber verildi.
İZMİR'DE ŞEHİDİMİZ VAR

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde PKK​'lı teröristlerin düzenlediği saldırı sonucu Piyade Teğmen Ramazan Günay, kahramanca şehit oldu. Bekar olan şehidimizin acı haberi, İzmir'in Buca ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde oturan annesi Firdes ve babası Ahmet Günay'a sağlık ekipleri eşliğinde askeri yetkililer tarafından iletildi.
DENİZLİ'DE ŞEHİDİMİZ VAR

Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan'ın acı haberi, Denizli'nin Tavas ilçesi Yorga Mahallesi'nde yaşayan baba Ali ile anne Rabia Serinkan'a ve Pamukkale ilçesi Zeytinköy Mahallesi'nde yaşayan 2 çocuk annesi eşi Çilem Serinkan'a yetkililer tarafından iletildi.
SİNOP’A ŞEHİT HABERİ ATEŞİ DÜŞTÜ

Gazi Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu, Kuzey Irak’ta bölücü terör örgütü mensupları ile girdiği çatışmada ağır yaralanarak Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.
GAZİANTEP’E ACI HABER

Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem, şehit oldu. Şehidin acı haberi, Eyüpsultan Mahallesi’nde yaşayan ailesine askeri yetkililer tarafından verildi.
YOZGAT’A ŞEHİT HABERİ

Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan’ın şehadet haberi, Yozgat’ın Sorgun ilçesindeki baba ocağına ulaştı. Şehidin ailesine şehadet haberini, Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci ve askeri yetkililer verdi.
ÇORUM’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz, şehit oldu. Şehidin acı haberi, Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Naim Çetinkaya ve askeri yetkililer tarafından verildi.
ELAZIĞ’A ACI ŞEHİT HABERİ

Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan’ın acı haberi, Elazığ’daki baba ocağına ulaştı. Baba Mehmet Aslan, sosyal medya hesabından 'Oğlum şehit oldu, ne mutlu bana' paylaşımı yaptı.
MARDİN’E ŞEHİT HABERİ

Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar, şehit oldu. Şehidin acı haberi, Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı kırsal Arıklı Mahallesi, Boyunlu Mezrası'ndaki baba evine ulaştı. 

Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...