Tgrt Haber

1200 kişiye mezar olmuştu! 600 Evler Sitesi Yapı denetim sorumlusundan şaşırtan ifade

14 Nisan 2023 12:31 - Güncelleme : 14 Nisan 2023 12:41
1200 kişiye mezar olmuştu! 600 Evler Sitesi Yapı denetim sorumlusundan şaşırtan ifade

Kahramanmaraş depremlerinden en çok etkilenen Hatay'da, 1200 kişinin hayatını kaybettiği 600 Evler Sitesi'nin yapı denetim sorumlusu Cihat Ateş'in ifadesine ulaşıldı. Kusurunun olmadığını ileri süren Ateş, 'suçsuzum' dedi.

6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkımların olduğu şehirlerden biri de Hatay​'dı. Kentte 1200 kişiye mezar olan 600 Evler Sitesi'ne ilişkin soruşturma devam ederken, sitenin yapı denetim sorumlusu Cihat Ateş, dün tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

"600 Evler Konut Yapı Kooperatifi"nin 5 katlı 58 blokunun yıkılması ve 1200'e yakın kişinin yaşamını yitirmesiyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan Ateş'in savcılık ifadesine ulaşıldı.

"KUSURSUZUM"

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen, ortağı olduğu şirkette daha çok atamalar ve finans kısmıyla ilgilendiğini ileri süren Ateş, şu ifadeleri kullandı:

"İnşaat aşamasında denetim firması olarak malzemeleri kontrol ediyorduk. Daha sonra belediyeden ekipler gelerek yapı kullanım izin belgesine ilişkin incelemelerde bulunuyorlardı. Dolayısıyla kusurumuz olsaydı belediye tarafından yapı kullanım izin belgesi verilmezdi. Ben de depremzedeyim, ailem mağdur durumdadır. Dünya tarihinde daha önce görülmemiş bir deprem​ yaşadık, yapıların bulunduğu topraklar da alüvyon topraklardır. Suçsuzum."

Ateş'in avukatı ise müvekkilinin şirkette sadece finansal işlemler yaptığını, yıkımlarda kusurunun olmadığını ileri sürdü.

Antakya ilçesindeki 60 bloklu sitenin 58'inin "asrın felaketi"nde yıkılmasıyla ilgili, yapı müteahhidi Hayrettin Ersoy 28 Mart'ta, Cihat Ateş de dün tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...