Tgrt Haber

138 köy yolu ulaşıma kapandı

18 Şubat 2015 10:28
138 köy yolu ulaşıma kapandı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Muş ve Bitlis'te 381 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiliyor. Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, yaptığı açıklamada, kentte kar yağışının ardından 138 köy yoluyla ulaşım sağlanamadığını belirtti. Ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü aktaran Yentür, kapalı yolların kısa sürede açılacağını söyledi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime bugün bir gün süreyle ara verilen Bitlis merkez ile Tatvan ve Hizan ilçelerinde de 243 köye ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde yol açma çalışması yürütürken, belediye ve karayolları ekipleri de şehir merkezleri ve ana yollarda kar temizleme çalışması yapıyor

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...