Tgrt Haber

Mersin'de 15 Şubat öncesi 52 adrese PKK/KCK operasyonu

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
12 Şubat 2022 09:20

Mersin polisi, 15 Şubat terörist başı Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıldönümünde eylem hazırlığında olan PKK/KCK ve YPG/PYD terör örgütlerine şafak operasyonu düzenledi. 52 adrese düzenlenen şafak operasyonunda çok sayıda gözaltına alınırken, örgütsel dokümanlar da ele geçirildi.

Fotoğraf (İHA)

Türkiye hem içeride hem de dışarıda teröre göz açtırmıyor. PKK/KCK ve YPG/PYD terör örgütlerine yönelik havadan ve karadan operasyonlar devam ediyor.

Mersin Emniyet Müdürlüğüne bağlı İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK ve YPG/PYD terör örgütlerine yönelik uzun bir çalışma yürüttü.

Mersin'de 15 Şubat öncesi 52 adrese PKK/KCK operasyonu

TERÖRÜN GENÇLİK YAPILANMASI

Yapılan çalışmalar sonucunda 15 Şubat terörist başı Öcalan’ın yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin yıldönümünde eylem hazırlığı içerisinde olan ve örgütün kadın yapılanması TJA, gençlik yapılanması DGH oluşumlarında yer alan 52 şüpheli belirlendi.

Mersin'de 15 Şubat öncesi 52 adrese PKK/KCK operasyonu

Bu sabah Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düğmeye basan ekipler, eş zamanlı 52 adrese şafak operasyonu düzenledi. 470 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda, adreslere tek tek girildi.

Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda, çok sayıda kişi gözaltına alınırken, örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Ekiplerin adreslerdeki aramaları devam ederken, gözaltına alınan şahıslar işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldü.

Mersin'de 15 Şubat öncesi 52 adrese PKK/KCK operasyonu

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...