Tgrt Haber

15 Temmuz Şehitler Köprüsü depremin vurduğu Fas'ın renklerine büründü 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
10 Eylül 2023 00:44 - Güncelleme : 10 Eylül 2023 05:43
15 Temmuz Şehitler Köprüsü depremin vurduğu Fas'ın renklerine büründü 

Fas, El-Huz kentinde büyük yıkıma yol açan ve son gelen bilgiye göre 1305 kişinin ölümüne yol açan deprem felaketiyle sarsıldı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün bu geceki aydınlatması Fas'ın bayrağında yer alan kırmızı ve yeşil renkle büründü. 

Fas’ın Marakeş​ kentinin El-Huz bölgesinde 7 büyüklüğünde deprem​ meydana geldi. Fas​ İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkenin pek çok kentinde hissedilen depremde ölü sayısının 1305'e çıktığı belirtildi. 

DIŞİŞLERİ'NDEN TAZİYE MESAJI 

Türkiye​ Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Fas'ta meydana gelen depremle ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, yaraların sarılması için her zaman olduğu gibi her türlü desteği sağlamaya hazır olduğu vurgulandı.

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ'NDE FAS ANMASI

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün aydınlatması normal zamanlarda kırmızı olarak düzenlenirken, bugün kırmızı ve yeşil renklerle aydınlatıldığı görüldü. Aydınlatmanın Fas’ta meydana gelen deprem nedeniyle Fas’ın ulusal bayrağında yer alan kırmızı ve yeşil renkler nedeniyle olduğu düşünülüyor.

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...