Tgrt Haber

15 Temmuz treni yola çıktı! 56 bin kilometre ile binlerce yolcu taşıyor...

14 Temmuz 2023 10:21 - Güncelleme : 14 Temmuz 2023 11:44
15 Temmuz treni yola çıktı! 56 bin kilometre ile binlerce yolcu taşıyor...

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni’nin ilk seferine uğurlandığı törene katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Hain darbe girişiminin unutulmaması ve destanın hafızalara kazınması için her 15 Temmuz’da bu geleneği sürdüreceğiz” dedi.

15 Temmuz​ Demokrasi ve Milli Birlik Treni Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı TCDD Genel Müdürlüğü tarafından 5’inci kez giydirildi. Ankara’dan yola çıkarak İstanbul​ ve Konya​ arasında iki ay boyunca hizmet verecek olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni hain yapıya karşı farkındalık oluşturacak. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni’nin ilk seferine uğurlandığı törene katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Türkiye Yüzyılı kahramanları” temasıyla yapılan trenin Ankara-Eskişehir-İstanbul ve İstanbul-Konya arasında sefer yapacağını söyledi. Bakan Uraloğlu, trenin 56 bin kilometre yol kat ederek, 60 bin vatandaşı taşıyacağını kaydetti.

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni’nin ilk seferine uğurlandığı törene katıldı.

“HER 15 TEMMUZ’DA BU GELENEĞİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu şöyle devam etti: “Hazırlanan afişler trenlerimize asılarak tren ekranlarında gösterilecek. Millet iradesinin ortaya konduğu muhteşem zaferin gelecek kuşaklar tarafından unutulmamasını amaçlıyoruz. Bizler ve gelecek nesiller için bilinç tazelemesi olmasını temenni ediyorum. Kahramanca bir duruşla püskürttüğümüz hain darbe girişiminin unutulmaması ve destanın hafızalara kazınması için her 15 Temmuz’da bu geleneği sürdüreceğiz. Bu duygularla, milli iradeye, özgürlüğe ve bağımsızlığa karşı açılan savaşta canlarını ortaya koyan 251 şehidimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Binlerce gazimize de şükranlarımızı sunuyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Trenimizin yolu açık olsun.”

Bakan Uraloğlu’nun konuşmasının ardından tren ilk seferine uğurlandı.

Kaynak: TGRT

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...