Tgrt Haber

İlk iş gününde canından oldu! 17 yaşındaki gencin kafasına vinçten malzeme düştü

Editör: Ahmet Polat / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
27 Ağustos 2023 09:22 - Güncelleme : 27 Ağustos 2023 09:48
İlk iş gününde canından oldu! 17 yaşındaki gencin kafasına vinçten malzeme düştü

İstanbul'a çalışmak için gelen 17 yaşındaki gencin başına inşaattaki ilk iş gününde vinçten malzeme düştü. Hastaneye kaldırılan genç hayatını kaybetti.

Güngören'de, ilk iş gününde vinçte bulunan malzemenin kafasına düşmesi sonucu 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Dün saat 17.00 sıralarında Tozkoparan Mahallesi'nde meydana gelen olayda, iddiaya göre 17 yaşındaki Y.Z. isimli genç, iş bulmak için İstanbul​'a geldi. İnşaatta işe giren Y.Z.'nin çalıştığı şantiyede vinçten düşen malzeme başına denk geldi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri yönlendirildi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans ile hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki Y.Z., tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

Emniyet güçleri, inşaat alanında incelemeler yaptı ve olayla ilgili soruşturma başlattı.

RÜZGARLI ALANDA VİNÇLERİ KALDIRMAYALIM DEMİŞLER!

Muhammed Haluk Çavuşoğlu, yaşanan olayla ilgili konuştu. Çavuşoğlu, "Olay yaşandıktan sonra parkta oturan arkadaşlarımız bize haber verdiler. Vefat eden arkadaşımızı, olay yerine gelmemizden birkaç dakika önce ambulansla götürmüşlerdi. Buradaki çalışanlardan aldığımız bilgiler üzerine, 16-17 yaşlarında bir kardeşimiz burada çalıştığı esnada oluyor. Bugün de burada çok rüzgar vardı. Çalışma arkadaşları da ‘Rüzgarlı alanda vinçleri kaldırmayalım’ demişler. Sorumlusu kimse çalışabileceğini söylüyor. Vinç​ kaldırıldıktan sonra üzerine demir ya da tahta düşüyor ve vefat ediyor. İş güvenliği uzmanına durumu sorduk. Bize ismini bilmediklerini söylediler. İsmini bilmediğiniz insanı nasıl çalıştırıyorsunuz?

İHMAL OLDUĞU ORTADA

Henüz bugün işe başladığı söylendi. Neticesinde burada bir ihmalin olduğu ortadadır. Bunun gerçekten araştırılmasını ve bu tarz olayların son bulmasını diliyoruz. Vefat eden kardeşimize de Allahtan rahmet diliyoruz. Bu tarz şeylerin gizlenmemesini istiyoruz. Arkadaşları ağlıyordu. Bir tanesi burada çalışmak istemediğini söylemişti. Muhtemelen maddi durumu kötüydü. Ailesinin de henüz haberi yok. Muhtemelen karakoldan haber verecekler" dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...