Tgrt Haber

'JİTEM' davasında karar çıktı! 19 sanığın tamamı beraat etti 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
26 May 2023 19:59 - Güncelleme : 26 May 2023 20:09
'JİTEM' davasında karar çıktı! 19 sanığın tamamı beraat etti 

Aralarında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın da bulunduğu "Ankara JİTEM" davasında 8. duruşması bugün Ankara 1. Ağır Ceza Mahkeme’sinde görüldü. Mahkeme, 19 sanığın tamamının beraatine karar verdi. 

Ankara​ ve çevre illerde 1993-1996 yılları arasında Altındağ Nüfus Müdürü Abdülmecit Baskın’ın da aralarında olduğu 19 kişinin ölümüyle ilgili açılan "JİTEM" davasının 7'nci duruşması Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Halk arasında "Ankara JİTEM davası" olarak bilinen ve aralarında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın da bulunduğu 19 sanık hakkında mahkeme kararı açıkladı.

ARALARINDA 'YEŞİL' DE VARDI 

JİTEM dava dosyasında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, eski Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin, eski özel harekat polisleri Korkut Eken, İbrahim Şahin ve ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım da dahil olmak üzere 19 sanık bulunuyordu.

BERAAT KARARI

Sanık avukatları, iddia makamının sunumuna katıldıklarını ifade ederek, müvekkillerinin beraatini talep etti. Mahkeme, kararını açıklayarak tüm sanıkların beraat etmesine hükmetti. Davacı avukatları beraat kararına itiraz etti, ancak mahkeme kararını değiştirmedi. Davada yargılanan 19 sanığın tamamı beraat ettiğinden dolayı artık dava süreci sona erdi.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...