Tgrt Haber

2 polisimiz şehit olmuştu... Düşen helikopterin enkazından ilk görüntüler geldi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
04 Şubat 2024 09:52 - Güncelleme : 04 Şubat 2024 10:03

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde kaza kırıma uğrayan ve içinde 2 polisimizin şehit olduğu helikopterin enkazına ait görüntüler ortaya çıktı.

Gaziantep​'e gitmek üzere Hatay​'dan havalanan EGM'ye ait helikopter​ ile Nurdağı​ ilçesi Kartal Köyü yakınlarında akşam saatlerinde iletişim koptu. Helikopter ile son temas kurulan noktaya; çok sayıda arama kurtarma, UMKE, AFAD ve jandarma ile sağlık ekipleri sevk edildi.

2 POLİSİMİZ ŞEHİT OLDU

Helikopterin kaza​ kırıma uğradığı tespit edilirken, acı haber de peşine geldi. Helikopterin içinde bulunan Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ile Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk şehit oldu. Kazadan yaralı olarak kurtulan helikopter teknisyeni ise ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye sevk edildi.

2 polisimiz şehit olmuştu... Düşen helikopterin enkazından ilk görüntüler geldi - 1. Resim

ENKAZININ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan kaza kırıma uğrayan polis helikopterinin gece saatlerinde cep telefonu ile çekilmiş görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde, düşen helikopterin enkazı ve ekiplerin yoğun çalışması dikkat çekti. Kaza sonrası yaralanan teknisyene ilk müdahalenin yapılması yer aldı.

2 polisimiz şehit olmuştu... Düşen helikopterin enkazından ilk görüntüler geldi - 2. Resim

KAZA KIRIM NEDİR?

Kırım, helikopterin veya uçağın tekrar onarılabilecek düzeyde hasar gördüğü durumu ifade eder. Uçağın kısmen iyi durumda olduğu ve can kaybının olmadığı durumlarda ise "kırım" terimi kullanılır. Eğer olayda can kaybı varsa, bu durum "kaza" olarak adlandırılır.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...