Tgrt Haber

200 sığınmacı İstanbul'a gönderildi

21 Eylül 2015 23:02
200 sığınmacı İstanbul'a gönderildi

Edirne'deki Sarayiçi mevkisinde bekleyen gruptan yaklaşık 200 kişi, İstanbul'a döndü.

 Avrupa'ya gitmek için Edirne'de bekleyen yaklaşık 200 sığınmacı, İstanbul'a gönderildi.

Sarayiçi'nde bekleyen sığınmacılardan kentten ayrılmak isteyenler, Göç İdaresi tarafından gitmek istedikleri yerlere gönderilmeye başlandı. Sığınmacıların yaklaşık 200'ü, gruptan ayrılarak İstanbul'a gitti.

İlhan Koman Parkı'nda kalan 250 kadar sığınmacı da getirilen kumanyaları almadı, sığınmacılar "Yunanistan sınır kapısını açana kadar açlık grevine başladıklarını" ifade etti.

Sığınmacılardan Necah Senema, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yunanistan'a gitmek için Edirne'ye geldiklerini ve kentten ayrılmayacaklarını anlattı.

Türk halkının çok misafirperver olduğunu ve bundan dolayı müteşekkir olduklarını söyleyen Senema, "Türkiye bugüne kadar çok büyük yardımlar yaptı ama küçük bir yardım daha yapsın, bizi Avrupa'ya göndersin" dedi.

Sığınmacılardan 13 yaşındaki Sidra El Kasım da "Bize kapıyı açın, rica ediyoruz. Biz denizden giderek ölmek istemiyoruz. Bayram geliyor Allah aşkına, Türkiye'ye çok teşekkür ederiz. Lütfen bize kapıyı açın" diye konuştu.

Bekleyişlerini sürdüren sığınmacılar, ellerinde İngilizce, Türkçe ve Arapça "Merkel anne çok teşekkürler", "Kapı açılana kadar açlık grevindeyiz" yazılı dövizleri taşıdı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...