Tgrt Haber

23 yaşındaki şehit polis son yolculuğuna uğurlandı

27 Eylül 2014 18:01
23 yaşındaki şehit polis son yolculuğuna uğurlandı

Bitlis-Diyarbakır yolunda zırhlı aracın kaza yapması sonucu şehit olan 3 özel harekat polisinden 23 yaşındaki Eyüp Emre Kan'ın naaşı, memleketi Elazığ'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Dün gece Bitlis-Diyarbakır karayolu Arıcılık mevkisindeki polis kontrol noktasına gece saatlerinde teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırının ardından bölgeye takviye olarak giden özel harekat polislerinin içinde bulunduğu zırhlı araçlardan biri devrilmişti. Kazada Elazığlı Eyüp Emre Kan, Çorumlu Fatih Sağır ve Hataylı Mustafa Arslan şehit olmuştu. Özel harekat polislerinden 23 yaşındaki Eyüp Emre Kan'ın naaşı Bitlis'de düzenlenen törenin ardından memleketi Elazığ'a getirilerek İzzetpaşa Camii'ne götürüldü. Meslektaşlarının başında nöbeti tuttuğu Şehit Kan'ın İkindi namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Vali Ömer Faruk Koçak,8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Şuay Alpay, Zülfi Demirbağ, Belediye Başkan Vekili Asım Nazırlı, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kudbettin Demirdağ, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, İl Jandarma Komutanı Albay Sefer Resuloğlu, Özel Harekat Daire Başkan Yardımcısı Gülhan Özkan, Emniyet müdürlüğü personeli, askeri personel ve Şehit Kan'ın ailesi, yakınları ile vatandaşlar katıldı. Bir süre meslektaşları tarafından omuzlarda götürülen Şehit Kan'ın naaşını daha sonra cenaze aracına konuldu. Trafik ve Yunus ekiplerinin öncülük ettiği Cenaze aracı Gazi Caddesi'nden götürülürken, şahidin ailesi ve cenze namazına katılanlar naaşın arkasından bir süre yürüdü. Kalabalık tekbir getirip, Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez sloganı attı. Hankendi Mahallesi'nde bulunan aile mezarlığına götürülen şehidin naaşı gözyaşları arasında toprağa verildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...