Tgrt Haber

28 Ekim'de "Büyük Filistin Mitingi" için ücretsiz ulaşım!

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
27 Ekim 2023 20:18 - Güncelleme : 28 Ekim 2023 00:05
28 Ekim'de "Büyük Filistin Mitingi" için ücretsiz ulaşım!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 28 Ekim Cumartesi günü yapılacak "Büyük Filistin Mitingi" nedeniyle Gayrettepe- İstanbul Havalimanı metro hattı ile Marmaray seferlerinin ücretsiz olacağını duyurdu. Ankara’da Başkentray ve İzmir’de de İZBAN banliyö tren seferleri de bu tarihte ücretsiz hizmet verecek.

AK Parti, 28 Ekim Cumartesi günü saat 15.00'da Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek “Büyük Filistin Mitingi” için son hazırlıklarını tamamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın da katılım çağrısında bulunduğu mitinge pek çok farklı ülkeden devlet adamları, hükümet temsilcileri, siyasi parti liderleri katılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, cumartesi günü yapılacak Büyük Filistin Mitingi için açıklamada bulundu.

BAKAN URALOĞLU DUYURDU: ULAŞIM ÜCRETSİZ

Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla 28 Ekim Cumartesi günü 'Büyük Filistin Mitingi'nde Gazze’ye ses olacak vatandaşlar için İstanbul​ ve Ankara​'da ulaşımın ücretsiz olacağını duyurdu.

Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla; 28 Ekim Cumartesi günü ‘Büyük Filistin Mitingi’nde Gazze’ye ses olacak vatandaşlarımıza kolaylık sağlanması için İstanbul’da Gayrettepe- İstanbul Havalimanı metro hattı ile Marmaray seyahatleri ücretsiz olacak.

Ayrıca Ankara’da Başkentray ve İzmir’de İZBAN banliyö tren seferleri de bu tarihte ücretsiz hizmet verecek."

https://twitter.com/a_uraloglu/status/1717947835411308976

'DAYANIŞMAMIZI TÜM DÜNYAYA GÖSTERECEĞİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Yarın milletimizin her bir ferdini, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştireceğimiz, Filistinli kardeşlerimizle dayanışmamızı tüm dünyaya bir kez daha göstereceğimiz #BüyükFilistinMitingi’ne davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da miting için yapılan hazırlıklar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

28 Ekim'de

HAMZA DAĞ: FİLİSTİN YALNIZ DEĞİLDİR

7 Ekim'den beri İsrail'in Filistin üzerinde  zulme devam etttiğini belirten Hamza Dağ, şunları söyledi:

"İsrail bir devlet gibi davranmamakta. Gazze​'de enkazın altında elinde şekerle kalan çocuklar değil, insanlığın vicdanıdır. Konu Ukrayna olunca duyar kasanlar, konu Gazze olunca elleri ceplerinde ıslık çalarlar. Batı ikiyüzlülüğünü bir kere daha göstermiş ve maskeleri düşmüştür.

Filistin sadece bir ülkenin adı değildir, tüm dünyadaki vicdanlı insanların dağlanan yürekleridir. Gazze kutlu direnişin bayraktarıdır. Yarın Türkiye'nin 81 vilayetinden gelecek vatandaşlarımız bu bayraktarlığın ne anlama geldiğini tüm dünyaya göstereceklerdir. Filistin yalnız değildir. Yürüyüşümüzü tüm dünyaya göstermeye davet ediyorum."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...