Tgrt Haber

29 kişiye mezar olmuştu... Kahreden bir detay ortaya çıktı: İftar için davet etmişler...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı-Anadolu Ajansı
03 Nisan 2024 10:42 - Güncelleme : 03 Nisan 2024 13:43

Beşiktaş'ta bir gece kulübünde tadilat nedeniyle çıktığı düşünülen yangında 29 kişi hayatını kaybetti. Faciayla ilgili soruşturma devam ederken yangından etkilenen apartmanın yöneticisi konuştu.

İstanbul'un göbeğinde Beşiktaş​'ta 16 katlı bir apartmanın bodrum katında faaliyet gösteren gece kulübünde tadilat sarasında yangın​ çıktı.

Faciada 29 kişi hayatını kaybederken 1 kişi de ağır şekilde yaralandı. Türkiye'nin gündemine oturan facianın hemen ardından başlatılan soruşturma kapsamında; 8 şüpheli gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan şüphelilerin işlemleri devam ederken yangından etkilenen apartmanın yöneticisi Şule Şeker dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

29 kişiye mezar olmuştu... Apartmanın yöneticisi konuştu: Başvuruda bulunduk ama... - 1. Resim

"BİRBİRİNİN İÇİNE GİRMİŞ ŞEKİLDELER"

Eğlence mekanının apartmandan ayrı ruhsatlandırılmış bir alan olduğunu belirten Şener, "Apartmanımızın onunla ilgili herhangi bir şekilde yaptırımı yok yapıldığı günden beri. Burası sinema salonu diye yapılmış bir yer. Uzun yıllar televizyon stüdyosu olarak kullanıldıktan sonra gece kulübü​ olarak işletildi. O tarihten itibaren apartman​ yönetimi istemedik. Gerekli başvurularda bulunduk ama yapıldı yani. Başvuruda bulunduk ama ruhsat ayrı bir şey. Bütün alan için 5 tane ayrı yer görünüyor. Apartman, gece kulübü, garaj, pasaj ve önündeki han. Birbirinin içine girmiş şekildeler" dedi.

29 kişiye mezar olmuştu... Apartmanın yöneticisi konuştu: Başvuruda bulunduk ama... - 2. Resim

"KOLON KESME YOK"

Kolon kesme iddiaları hakkında da açıklamalarda bulunan Şener, "Kolon kesme yok. Çünkü burası sinema salonu olarak yapıldı. Apartmanın üçte birlik kısmında kulüp var. 30 yıldır burada yaşıyorum. Biz her türlü başvuruda bulunduk. Gürültü için şikayet ettik. Hiç çözüm alamadık. Ben 3. katta oturuyordum. Burada değildim. Apartman görevlilerimizin hemen doğal gazı kesmişler. Elektriği kestiler. Hemen tahliye edilmişler. Bizim içeride tadilat olduğundan haberimiz vardı. Olmaması imkansız çivi çaksanız duyuluyor" ifadelerini kullandı.

"İFTAR İÇİN DAVET ETMİŞLER..."

İşçilerin eğlence merkezinde yaşamadığını aktaran Şeker, "Yaşanacak bir alan değil. Sadece iftar için davet etmişler. 'Herkes gelsin, salı günü hem iftar yaparız hem ortalığı toparlarız.' diye. Dün, bütün işçilerin davet edildiğini biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı-Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...