Tgrt Haber

3 bin 200 metre rakımda ilk müdahale yapıldı! Çek dağcı Ağrı Dağı’nda ölümden döndü

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Temmuz 2023 08:48 - Güncelleme : 28 Temmuz 2023 08:56
3 bin 200 metre rakımda ilk müdahale yapıldı! Çek dağcı Ağrı Dağı’nda ölümden döndü

Çek Cumhuriyeti’nden Ağrı’ya gelerek büyük Ağrı Dağı’na tırmanmak isteyen 64 yaşındaki J.H. zirve tırmanışı sırasında dengesini kaybederek düştü. Ölümden dönen dağcı, 3 bin 200 metre rakımda ilk müdahale yapıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı.

Türkiye’nin en yüksek noktası olan Ağrı​ Dağı’na tırmanan yerli ve yabancı turist sayısı her geçen gün artarken, Ağrı Dağı​ zaman zaman talihsizlikler de gündeme geliyor. Ağrı’nın Doğubayazıt​ ilçesinde, Çek bir dağcı, büyük Ağrı Dağı’nda dengesini kaybederek düştü. Ölümden dönen dağcı, hastanede tedavi altına alındı. 

3 BİN 200 METRE RAKIMDA İLK MÜDAHALE YAPILDI

Alınan bilgiye göre, Çekya vatandaşı J.H. (64), arkadaşlarıyla birlikte 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı’na zirve tırmanışına çıktı. Tırmanış sırasında dengesini kaybeden J.H., yere düşerek kafasından ve omzundan yaralandı. Arkadaşlarının 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, 3 bin 200 metre rakımda ilk müdahaleyi yaptıkları J.H.'yi ambulansla Doğubayazıt Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesine götürdü. Tedavi altına alınan J.H.'nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...