Tgrt Haber

3 ilde PKK'ya ağır darbe!

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Şubat 2024 12:25 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 12:25

Tunceli merkezli Elazığ ve İstanbul’da düzenlenen PKK/KCK operasyonunda 14 şüpheli yakalandı.

Tunceli​ merkezli Elazığ​ ve İstanbul’da düzenlenen PKK/KCK​ operasyonunda 14 şüpheli yakalandığı belirtildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik çalışma gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Yapılan çalışmalar doğrultusunda, terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG’ye yardım ve yataklık ettiği tespit edilen şüphelilere yönelik Tunceli merkezli yürütülen ve diğer illerimizde de eşzamanlı düzenlenen Şehit Savcı Murat Uzun operasyonları neticesinde Tunceli’de 10, Elazığ’da 1, İstanbul’da 3 olmak üzere toplam 14 şüpheli yakalanmıştır. Terör örgütlerine ve onların iş birlikçilerine geçit vermeyeceğiz’’ denildi.

3 ilde PKK'ya ağır darbe! - 1. Resim

TERÖRİSTLERE AİT SİLAH VE YAŞAM MALZEMESİ ELE GEÇİRİLDİ

Tunceli'nin Hozat ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda teröristlere ait silah ve mühimmat ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ve Milli İstihbarat Bölge Müdürlüğü ekipleri, ilçenin Aliboğazı bölgesinde "Şehit Savcı Murat Uzun Operasyonu" gerçekleştirdi.

3 ilde PKK'ya ağır darbe! - 2. Resim

Arazide arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri, dağlık alanda teröristlerce kullanıldığı belirlenen mağara, silah deposu ve 4 sığınak tespit etti.

Yapılan aramalarda, 2 MG-3 makineli tüfek, LMGK makineli tüfek, G-3 piyade tüfeği, M23 model ateşleme düzeneği, bomba atar mühimmatı ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Güvenlik güçleri, delil nitelindeki malzemelere el koyduktan sonra mağara, silah deposu ve sığınakları kullanılamaz hale getirdi.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...