Tgrt Haber

3 kentte PKK terör örgütüne operasyon: 5 tutuklama

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
07 Kasım 2023 10:01 - Güncelleme : 07 Kasım 2023 10:10
3 kentte PKK terör örgütüne operasyon: 5 tutuklama

Güvenlik güçleri PKK terör örgütüne nefes aldırmıyor. Mersin, Malatya ve Şırnak’ta düzenlenen terör operasyonlarında 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Polis ve askerin PKK terör örgütüne yönelik başarılı operasyonları sürüyor. Mersin, Malatya ve Şırnak’ta düzenlenen operasyonlarda yakalanan 5 PKK terör örgütü şüphelisi tutuklandı. Mersin'de İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik sürdürdüğü çalışmalarda, sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yapan 1 şüpheli tespit etti.

Bunun üzerine Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Çamlıyayla ilçesinde belirlenen adrese düzenlenen operasyonda, 1 şahıs gözaltına alındı. Bağ evinde yapılan aramada ele geçirilen çok sayıda materyale ve dokümana incelenmek üzere el konuldu. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

MALATYA’DA TERÖR OPERASYONLARI: 2 TUTUKLAMA

Malatya’da jandarma tarafından DEAŞ ve PKK/PYD-YPG terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 kişiden 2’si tutuklandı. Malatya’da İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Battalgazi, Yeşilyurt ve Yazıhan ilçelerinde DEAŞ ve PKK/PYD/YPG terör örgütlerine yönelik operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına aldı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, PKK/PYD-YPG terör örgütü üyesi 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

3 şehirde düzenlenen PKK operasyonunda şüpheliler tutuklandı.

ŞIRNAK’TA TERÖR OPERASYONUNDA 2 TUTUKLAMA

Şırnak'ta kolluk kuvvetleri tarafından yapılan çalışmalarda gözaltına alınan 10 şüpheliden 2'si tutuklandı. Terörle mücadele çerçevesinde kolluk kuvvetleri tarafından kent merkezi ve ilçelerde PKK/KCK silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine, bilgilendirme ve önleyici faaliyetlere yönelik yapılan operasyonlarda 10 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerden 2'si sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı. 3'ü adli kontrol şartıyla, 1'i ifadesinin akabinde serbest bırakıldı. 2 şüpheli ilgili il ve birime teslim edilirken, 2 şüphelinin ise gözaltı işlemleri devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...