Tgrt Haber

3 milyon lirasını kaptırdı! Telefonuna gelen kodu söyleyince...

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Sabah
08 May 2023 15:11 - Güncelleme : 08 May 2023 15:14
3 milyon lirasını kaptırdı! Telefonuna gelen kodu söyleyince...

İstanbul’da bir esnaf, kendilerini banka görevlisi gibi tanıtan dolandırıcılara telefonuna gelen kodu söyleyerek 3 milyon lira kaptırdı.

İstanbul’da esnaflık yapan V.C.,  telefonla arayıp kendilerini bankada görevli olarak dolandırıalara 3 milyon lira kaptırdı. Talihsiz adam,  polisin şahısları kısa sürede yakalamasıyla derin parasını kurtardı.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, İstanbul​'da esnaflık yapan V.C'yi (54) arayıp kendisini banka görevlisi olarak tanıtan bir kişi, hesabındaki bir hatanın düzeltilmesi için cep telefonuna gelen bankacılık şifrelerini kendisine söylemesini istedi. Durumdan ilk anda şaphe duymayan V.C.  cep telefonuna gelen şifreleri telefonda kendisini bankacı olarak tanıtan kişiyla paylaştı.

JET OPERASYON

Ancak görüşme sonrası şüpheye düşerek hesabını kontro eden V.C., 3 milyon TL'sinin başka banka hesaplara aktarıldığını fark etti. Talihsiz adam bunun üzerine hemen polisi arayarak yardım istedi.

Asayiş Şube Dolandırıcılık​ Büro Amirliği ekipleri, V.C'nin banka hesap dökümlerini inceledikten sonra paranın Umut A.E. (21) ve Reşat G'nin (21) hesaplarına gönderildiği belirledi. Ardresleri belirlenen 2 kişi düzenlenen operasyonla yakalandı. V.C parasını polisin hızlı davranmasıyla kurtarırken Emniyet'te sorguları tamamlanan Umut A.E. ve Reşat G. adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Sabah
Sonraki Haber Yükleniyor...