Tgrt Haber

Rus işgali altındaki Ukrayna’da mahsur kaldılar: 3 Türk kızdan yardım çığlığı

26 Şubat 2022 08:19 - Güncelleme : 26 Şubat 2022 08:48

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin üçüncü gününde saldırılar devam ederken 3 Türk kız ülkenin Lviv kentinde mahsur kaldı. Genç kızlar yetkililerden kurtarılmaları için yardım istedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna’ya askeri harekât emrinin ardından işgalin üçüncü gününde Rus ordusu başkent Kiev’e dayandı. Genel seferberliğin ilan edildiği ülkede Kiev dahil bazı kentlerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Rusya lideri Putin, Ukrayna ordusuna darbe çağrısı yaparken Zelenskiy, sığnaktan AB üyesi ülkelerin liderlerine "Belki beni devlet başkanı olarak son görüşünüz olabilir." diyerek veda etti.

Tüm dünya Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline kilitlenmişken ülkenin Lviv kentinde mahsur kalan Türk vatandaşı 3 genç kız kurtarılmaları için yardım çağrısında bulundu. 

SOKAK ORTASINDA KALDILAR

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırılar devam ederken, ülkenin Lviv kentinde mahsur kalan Türk vatandaşı Çağla Güntekin, Ece Üner ve Emine Şahin, kaydettikleri görüntüler aracılığıyla yetkilerden yardım istedi. Görüntülerde, Ukrayna'ya iş için geldiklerini ve sağlık çalışanı olduklarını belirten Üner, Ukrayna vatandaşı olmadıkları için otellerde kalamadıklarını ifade etti.

Ayrıca Güntekin, Ukrayna'ca bilmediklerini, tercümanlarının kaçtığını ve geceyi sokakta geçirmek mecburiyetinde kaldıklarını kaydetti. Mahsur kalanlardan Emine Şahin ise, dolandırıldıklarını belirterek, yetkililerin kendilerine yardım etmesini istedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Misafir 28 Şubat 2022 11:34

Derdiniz neydi,vataninizi bırakıp gittiniz.giderken çok mutluydunuz.devlete eyvallahın yoktu.simdi ne oldu .elin atına binen ,çabuk iner

kagan26 Şubat 2022 09:16

devlet size ne yapacaginizi dedi durmayin gelin dedi. simdi utanmadan maduruz...

Sonraki Haber Yükleniyor...