Tgrt Haber

30 kişiye mezar olmuştu... Emrah Apartmanı davasında karar çıktı

05 May 2023 15:36 - Güncelleme : 05 May 2023 15:50
30 kişiye mezar olmuştu... Emrah Apartmanı davasında karar çıktı

2020 İzmir depreminde yıkılarak 30 kişiye mezar olan Emrah Apartmanı davasında binanın müteahhiti ve proje sorumlusu 2 sanık 14 yıl 5'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de meydana gelen 117 kişinni ölümüne bin 34 kişinin de yaralanmasına neden olan  6,6 büşyüklüğündeki depremde Emrah Apartmanı 30 kişiye mezar omuştu. Depremin ardından binanın tutuklanan müteahhidi ve proje sorumlusuna yönelik açılan davada karar çıktı.  

BİLİRKİŞİ RAPORUNA İTİRAZ ETTİLER

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, müteahhit Hayati Uzun ile proje müellifi Turgay Akkoçlu hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmada, sanıkların son savunmaları alındı. Emrah Apartmanı'nın fenni mesulü Turgay Akkoçlu; bilirkişi raporlarının çelişkili olduğunu öne sürerek binanın yıkılmasıyla ilgisi olmadığını savundu ve beraatini istedi. Binanın müteahhidi hayati uzun ise duruşmaya katılmadı. Savunmaların ardından karar açıklandı.

MESLEKLERİNDEN 3'ER YIL MENEDİLDİLER

Turgay Akkoçlu ve hayati Uzun ‘bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan, sanıklar önce 17 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Ardından iyi hal indirimiyle cezaları 14 yıl 5'er aya indirildi. Ayrıca sanıklar 3'er yıl mesleklerinden menedilirken şikayetçilerin tutuklama talepleri kabul edilmedi. Yargılama süresinde hayatını kaybeden Hüseyin Bilgin Sert'in ise davası düştü.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...