Tgrt Haber

31 ildeki eş zamanlı operasyon, filmleri aratmadı! 353 şüpheli gözaltında 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: İHA, AA
20 Haziran 2023 20:44 - Güncelleme : 20 Haziran 2023 21:10

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 31 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 15 organize suç örgütünden 353 şüpheli gözaltına alındı. 'Kukla Operasyonu'nda yapılan aramalarda 354 tabanca, 7 uzun namlulu silah ile 93 tüfek ele geçirildi. Firari 52 kişinin ise yakalanması için çalışmalar yürütülüyor. 

İçişleri Bakanlığı​'ndan yapılan açıklamada EGM​ Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından, toplum üzerinde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak 15 mafya tipi organize suç​ örgütü ile bu örgütlere silah temini sağlayan 31 suç grubuna yönelik 31 ilde 'Kukla Operasyonu' düzenlendi. 

Adana, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bursa, Bilecik, Çanakkale, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Zonguldak'ta düzenlenen operasyonda 405 şüpheli hakkında il cumhuriyet başsavcılıkları tarafından gözaltı kararı verildi. 

405 şüpheli için başlatılan operasyonda, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütün faaliyetleri kapsamında yağma, tefecilik, tehdit" suçları ile söz konusu örgütlere silah temin ederek kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturdukları tespit edilen kişiler için gözlatı kararı verildi.  

31 ildeki eş zamanlı operasyon, filmleri aratmadı! 353 şüpheli gözaltında 

ÇOK SAYIDA SİLAH ELE GEÇİRİLDİ 

Operasyonlar kapsamında yapılan aramalarda 354 tabanca, 7 uzun namlulu silah, 93 tüfek, 10 bin 45 fişek, 28 kesici/delici alet, çok sayıda silah parçası ve silah yapımında kullanıldığı değerlendirilen malzeme, 4 balistik yelek, çok miktarda sentetik hap, sentetik ecza, esrar, metamfetamin ile çok sayıda çek ve senet ele geçirildi. 

BAKAN YERLİKAYA: MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA DEVAM EDECEK 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, EGM Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından, 15 mafya tipi organize suç örgütü ile bunlara silah temin eden 31 suç grubuna yönelik 31 ilde eş zamanlı Kukla Operasyonu düzenlendiğini belirtti.  

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1671083205263237122

 

 

Kaynak: İHA, AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...