Tgrt Haber

4 boynuzlu koçu görenler şaştı kaldı: "68 yıldır ilk kez görüyorum"

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 May 2024 10:29 - Güncelleme : 13 May 2024 10:42

Tokat’ın Pazar ilçesine bağlı Bağlarbaşı köyünde doğum yapan bir koyun devamlı olarak dört boynuzlu koçlar doğruyor. Besicilik ile uğraşan Mehmet Koçak ise hayatı boyunca böyle bir durumla karşılaşmadığını söyledi.

Tokat​'ta bir ahırda koyunun sürekli dört boynuzlu koçlar doğurması ahır sahibini şaşırttı. Mehmet Koçak, kuzulardan birinde diğerlerinden farklı olarak 4 boynuz yeri olduğunu fark etti. Aynı koyundan bu yıl da kuzu alan Koçak, onunda 4 boynuzlu olduğunu gördü.

68 yıldır hayvancılıkla uğraşan Koçak, veterinerine götürerek bunun ender görülen bir durum olduğunu ancak hastalık olmadığını öğrendi. Şu anda bir buçuk yaşında olan dört boynuzlu koç​ ahırda diğer koyunlara liderlik yapıyor.

4 boynuzlu koçu görenler şaştı kaldı: "68 yıldır ilk kez görüyorum" - 1. Resim

“2 YILDIR 4 BOYNUZLU KUZU DOĞURUYOR”

7 yaşından itibaren hayvan besiciliği yaptığını, böyle bir durumla iki yıldır karşılaştığını söyleyen Mehmet Koçak; “75 yaşındayım ama 68 yıldır hayvancılıkla uğraşıyorum. Ömrümde ilk defa 4 boynuzlu koç gördüm. 2 yıldır anası 4 boynuzlu doğuruyor. Geçen sene de vardı, bu yıl da var. Şu an kurbana da hazır. Kurban olmaması için bir problem yok” dedi.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...