Tgrt Haber

19 yıllık kaçış bankada son buldu! 4.5 milyon dolarlık vurgunda yakayı en sonunda ele verdi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Sabah
09 Ocak 2023 08:11 - Güncelleme : 09 Ocak 2023 08:17
19 yıllık kaçış bankada son buldu! 4.5 milyon dolarlık vurgunda yakayı en sonunda ele verdi

İstanbul’da müdür olarak çalıştığı bankadan 4.5 milyon dolarlık vurgun yapan şahıs yakalandı. Sahte kimlik kullanıp sürekli değiştiren firari bankacı emekli maaşını çekmek için gittiği bankada yakayı ele verdi. 

İstanbul’da tam 19 yıl önce bir bankanın Esenyurtve Bayrampaşa şubelerinde müdürlük yapan Elbeyi Alemdağ ilgili ve güven veren tavırlarıyla gönlünü kazandığı müşterilerinin hepsini tek tek dolandırdı. İddiaya göre bankaya para yatırmak isteyen müşterilere kağıt imzalattığı sırada araya boş dekontlar koyup onları da imzalatan Alemdağ bu yöntemle tam 39 müşterisini 4.5 milyon dolar ve 500 bin sterlin dolandırdı.

BİNBİR SURAT DOLANDIRICINDA DEV VURGUN

İngiltere'de yaşayan bir gurbetçinin parasını çekmek için gittiğinde hesabının boş olduğunu görünce oyunu ortaya çıkan dolandırıcı müdür o gün hesabına geçirdiği paralarla sırra kadem bastı. O günden bu tarafa aranan binbir surat dolandırıcı Elbeyi Alemdağ hem çalıştığı bankayı mağdur etmiş hem de 39 kişiden milyonlarca dolar aldı.

19 yıllık kaçış bankada son buldu! 4.5 milyon dolarlık vurgunda yakayı en sonunda ele verdi

EMEKLİ AYLIĞINI ÇEKERKEN YAKALANDI

Aradan geçen yıllara rağmen şüphelini yakalanamaması üzerine ekipler yeniden bir çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların ardından geçtiğimiz günlerde Büyükçekmece'de bulunan bankaya emekli aylığını çekmeye gittiği öğrenilen şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli önce sağlık kontrolünden geçirildi ardından da Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Sabah
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...