Tgrt Haber

5 kentte trafik kazaları can aldı, çok sayıda kişi yaralandı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
30 Aralık 2023 14:15 - Güncelleme : 30 Aralık 2023 14:34

Trafik kazalarında çok sayıda vatandaş hayatını kaybetmeye devam ediyor. 2023’ün son demlerinde yine birçok ilden acı haberler geldi. Erzurum, Adıyaman, Karaman, Bilecik ve Aydın’da meydana gelen kazalarda 4 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Erzurum'un Oltu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, Oltu ilçesi Güzelsu Mahallesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında A.Ö. idaresindeki 06 FT 9541 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. Kazada otomobil sürücüsü A.Ö, araçta bulunan N.Ö. ve T.Ö. hayatını kaybetti.

OTOMOBİL İLE İŞ MAKİNESİ ÇARPIŞTI

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde otomobil ile iş makinesinin çarpışması sonucu meydan gelen kazada 3 kişi yaralandı. Kaza, öğle saatlerinde Kahta-Diyarbakır yolu 3. kilometresinde yeni yapılan TOKİ konutları yakınlarında meydana geldi. Ahmet Piliç yönetimindeki iş makinesi ile Engin Çınar yönetimindeki 27 EZ 618 plakalı otomobil çarpıştı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada otomobil sürücüsü Engin Çınar ile otomobilde bulunan Aygün Çınar ve Murat Çelebi yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra Kahta Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

CAN PAZARININ YAŞANDIĞI KAZA ANI KAMERAYA YANSIDI

Karaman’da hafif ticari araçla otomobilin çarpıştığı kazada can pazarı yaşandı. Çarpışmanın şiddetiyle savrulan otomobil yol kenarındaki fidan satışı yapan iş yerine dalarken, o anlar kameraya yansıdı. Kaza, Karaman-Ereğli Karayolu üzerindeki düğün salonlarının bulunduğu kavşakta yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Karaman’dan Ereğli istikametine seyretmekte olan S.T. yönetimindeki 42 YA 087 plakalı otomobil, kavşakta dönüş yapmakta olan M.Y. idaresindeki 70 BH 919 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı.

Kaza sonrası kontrolden çıkan otomobil savrularak yol kenarındaki fidan satışı yapan iş yerine dalarken, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edilirken, yaralıların yardımına ilk olarak çevredeki vatandaşlar koştu. Yardıma gelen bir vatandaş otomobilden dumanların çıktığını görerek aracın akü başlıklarını söktü. Olay yerine gelen itfaiye ekibi araçta sıkışan 1 kişiyi kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Aynı otomobilde bulunan yaralı 3 kişi, kaza yerine gelen ambulanslarla kaldırıldıkları Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

NEVŞEHİR’DE FECİ KAZA

İddiaya göre plakası ve sürücüsü öğrenilemeyen araç, Esenler Caddesinde seyir halinde olan 68 AAJ 903 plakalı otomobile çaptı. Kaza sonrası kontrolden çıkan otomobil caddede park halindeki 50 ACR 453 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın etkisi ile park halindeki otomobilde önünde park halinde bulunan 50 EA 556 plakalı otomobile çarptı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazaya karışan araç sürücüsü ve diğer araçta yolcu olarak bulunan 2 kişi sağlık ekipleri tarafından Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kaza sonrası park halindeki aracının yanına gelen vatandaş “Kaç kilometre hızla geliyorsun. Arabayı duman etmişsin” diye tepki gösterdi.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

5 kentte trafik kazaları can aldı, çok sayıda kişi yaralandı

SÖKE'DE TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ

 Aydın'ın Söke ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti. Kaza, Aydın-Söke Karayolu üzeri Sazlı Mahallesi'nde gece saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, H.K. (43) yönetimindeki 43 AEA 700 plakalı tır ile Cemal Yücel (22) idaresindeki plakasız motosiklet henüz bilinmeyen bir nedenle çarpıştı. Çarpışmanın etkisi ile savrulan motosikletten düşen Yücel ağır yaralandı. Olayı görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları kontrollerde Yücel'in olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. Yücel'in cansız bedeni gerekli olay yeri incelemelerinin ardından hastane morguna kaldırıldı. Olayın ardından kaçtığı iddia edilen tır sürücüsü de yakalanarak gözaltına alındı.

BİLECİK'TE MEYDANA GELEN TRAFİK KAZASINDA 6 KİŞİ YARALANDI

Bilecik'te seyir halinde kontrolden çıkan otomobil bariyerlere çarparken, araçta bulunan 6 kişi yaralandı. Kaza dün gece Bilecik-Eskişehir Karayolu Küplü Köyü mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre; karayolunda seyir halindeki 34 DNC 988 plakalı otomobil sürücüsü Yusuf K. (41) Küplü Köyü sınırları içinde aracın direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan araç yolun sağ tarafındaki bariyerlere çarparak, durabildi. Kazada sürücü Yusuf K.'nin yanı sıra araç içinde yolcu olarak bulunan A.K. (12), E.G.K. (7), Z.K.(16), B.K. (18) H.K.(44) yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...