Tgrt Haber

5 yıl toprağın altında bozulmadan sakladı: Amasyalı çiftçi Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek istiyor

Editör: Burak Kaya / Kaynak: İHA
26 Nisan 2023 15:26 - Güncelleme : 26 Nisan 2023 16:28

Amasya'da yaşamını sürdüren çiftçi Serkan Karakuş toprağın altında 5 yıl boyunca sakladığı küpün içerisindeki yiyeceğin lezzetinin bozulmadığını iddia etti ve Guinness Rekorlar Kitabı hedefinin olduğunu ifade ederek, "Satmaya kalksam Amerika bile 'Allah Allah' der." dedi.

Amerika​'da yaşamını sürdüren çiftçi Serkan Karakuş, iddialara göre, küp çökeleğini toprağın altında 4 sene boyunca sakladı. Küpü bu kadar uzun süre sakladığına inanmayanlar olunca küpü çıkartıp içine tekrar çökelek koyup süreyi 5 yıla çıkardı. 

İddialara göre 2018 senesinde gömdüğü bir küpü 2023 senesinde çıkartan Serkan Karakuş, tadına bakınca çökeleğin bozulmadığını iddia ederek toprağın altında en uzun sürede çökelek sakladığı düşüncesi ile Guinness rekorlar kitabına başvurmayı amaçlıyor.

5 yıl toprağın altında bozulmadan sakladı: Amasyalı çiftçi Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek istiyor

İNANMAYANLAR OLDU, TEKRAR GÖMÜP SÜREYİ 5 SENEYE ÇIKARDI

2014 yılında küpün içinde toprağa gömdüğü çökeleğinin görüntülerini sosyal medyada paylaştığı aktarılan evli ve 3 çocuk babası Karakuş, iddiaya göre, normalde altı ay ile bir yıl içinde çıkartıldığı için inanmayanlar olunca 2018 yılında yeni bir deneme yapıp bu sefer süreyi 5 yıla artırdı.

5 yıl toprağın altında bozulmadan sakladı: Amasyalı çiftçi Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek istiyor

"SATMAYA KALKSAM ŞAYET AMERİKA BİLE 'ALLAH ALLAH' DER"

Kürekle kazıp 5 yıl önce gömdüğü küpü çıkarıp içindeki çökeleğin bozulmadığına sevindiği belirtilen Karakuş, “Satmaya kalksam Amerika bile ‘Allah Allah’ der. Beş yıllık çökelek dünya tarihinde belki de hiç yoktur. Hedef olarak Guinness rekorlar kitabına girmek istiyorum. Bunun için müracaat edeceğim” diye konuştu.

 

 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...