Tgrt Haber

5 yıldır aranan firari FETÖ'cü yarbay tutuklandı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 Aralık 2023 17:17 - Güncelleme : 13 Aralık 2023 17:36
5 yıldır aranan firari FETÖ'cü yarbay tutuklandı

FETÖ soruşturması kapsamında 5 yıldır aranan firari yarbay, Kocaeli'de düzenlenen operasyonla yakalandı. Mahkemeye çıkarılan firari yarbay tutuklandı.

Kocaeli​'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan firari eski yarbay tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan ve Mart 2018'den bu yana firari olan meslekten ihraç yarbay E.M'nin saklandığı adres tespit edildi.

Düzenlenen operasyonla gözaltına E.M. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlı çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

8 YILDIR ARANAN FİRARİ FETÖ'CÜ YAKALANDI

Öte yandan Aydın’ın Nazilli ilçesinde de jandarma tarafından yürütülen çalışmalarda FETÖ soruşturmasında 8 yıl hapis cezası ile aranan şüpheli yakalandı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından koordineli çalışma başlatıldı. Dallıca Mahallesi’nde “FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan aranan ve hakkında 8 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.U. isimli şahıs yakalandı. Hükümlü adli işlemlerinin ardından Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...