Tgrt Haber

50 ilde FETÖ'ye eş zamanlı operasyon: 132 gözaltı kararı

22 Mart 2022 08:26 - Güncelleme : 22 Mart 2022 13:27
50 ilde FETÖ'ye eş zamanlı operasyon: 132 gözaltı kararı

Son dakika haberi: Jandarma Genel Komutanlığını hedef alarak içerisinde yuvalanan ve ‘mahrem imam’ oldukları tespit edilen 132 FETÖ/PDY şüphelisinin Ankara merkezli 50 ilde eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verildi.

Jandarma’daki mahrem imam operasyonuna ilişkin yazılı açıklama yapan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütüldüğünü bildirdi.

Açıklamaya göre soruşturma, MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM ile SİBER Daire Başkanlıkları tarafından ortak yürütüldü. Açıklamada, şöyle denildi:

“FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının deşifresine yönelik olarak yapılan çalışmalar sonucunda, örgütün Jandarma Genel Komutanlığını hedef alarak içerisinde yuvalanan ve ‘mahrem imam’ oldukları tespit edilen; 2’si görevde kamu personeli, 74’ü daha önce ihraç edilmiş kamu görevlisi, 56’sı özel sektör çalışanı olmak üzere 132 ‘mahrem imam’ şüphelinin, Ankara merkezli 50 ilde, 22.03.2022 tarihinden itibaren eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verilmiştir.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon başlattı.

MAHREM İMAM NEDİR?

Mahrem imam, FETÖ’nün Emniyet, Yargı, MİT ve TSK gibi kritik kurumlarda görevli kamu görevlilerinden sorumlu olarak atadığı kişilere verdiği isim. Bu kişiler, aynı zamanda kamu görevlisi de olabiliyor. Mahrem imamlara bağlı olan FETÖ üyeleri, amirleri yerine örgütten talimat alıyor.

KOMİSERLİK SINAVINA OPERASON

Öte yandan 2006 yılı polis memurluğundan komiser yardımcılığına geçiş sınavı sorularının FETÖ/PDY üyeleri tarafından sızdırıldığı iddiasına ilişkin olarak 11 şüpheli hakkında Ankara merkezli 9 ilde operasyon başlatıldı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...