Tgrt Haber

6 yaşındaki çocuğa istismar rezaletinde ifadeler ortaya çıktı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Aralık 2022 14:02 - Güncelleme : 16 Aralık 2022 15:16
6 yaşındaki çocuğa istismar rezaletinde ifadeler ortaya çıktı

Türkiye 6 yaşındaki çocuğa istismar rezaletiyle sarsıldı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Hiranur Vakfı'nın kurucusu baba Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli'nin skandal ifadeleri de ortaya çıktı. Baba Yusuf Ziya Gümüşel'in ifadesinde, “Ben Rabb'imden korkarım, ölünce ona hesap vereceğim. Ben Rabbimden korkarım ölünce ona hesap vereceğim. Siz de hesap vereceksiniz. Sizlerin verdiği kararı bozacak Allah vardır” dediği öğrenildi.

Türkiye’nin tüylerini dike diken eden 6 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar​ skandalında yeni gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz gün Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel​ ve Kadir İstekli​'nin gözaltına alındığı soruşturmada, baba ve anne Fatıma Gümüşel'in 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İSTİSMARCILARA CEZA YAĞDI

Dini nikahla evlendirildiği iddia edilen Kadir İstekli hakkında ise “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” ve “cinsel saldırı” suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası talep edilmişti.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde mahkeme başkanı tutuklama kararını sanıkların yüzlerine okuduktan sonra sanıklar tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Baba Yusuf Ziya Gümüşel ifadesi ortaya çıktı.

"SİZLERİN VERDİĞİ KARARI BOZACAK ALLAH VARDIR"

Gümüşel ifadesinde “Yakalama kararını kabul etmiyorum. Mahkemeye dışarıdan müdahale üzerine verilen kararın uygunsuz bir iş olduğuna itikat ediyorum. Önce tutuklama kararı verilmedi. Daha sonra tutuklama kararı verilmesinin sebebini anlayamadım. Ben Rabbimden korkarım ölünce ona hesap vereceğim. Siz de hesap vereceksiniz. Sizlerin verdiği kararı bozacak Allah vardır” dediği öğrenildi.

"KENDİM TESLİM OLDUM"

Eski eş Kadir İstekli ise, "Mahkemenizin duruşma tarihi ilk olarak Mayıs'a verildi. Sonra Ocak ayına alındı. Bu karardan 2 gün sonra hakkımda yakalama kararı çıkarılması üzerine gidip kendim teslim oldum" şeklinde ifade verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...