Tgrt Haber

Son dakika! 6 yaşındaki çocuğa istismar skandalında yeni gelişme: Duruşma tarihi öne çekildi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
13 Aralık 2022 14:08 - Güncelleme : 13 Aralık 2022 22:09
Son dakika! 6 yaşındaki çocuğa istismar skandalında yeni gelişme: Duruşma tarihi öne çekildi

Son dakika haberi: 6 yaşındaki kız çocuğunun istismarıyla ilgili tutuksuz sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel hakkında H.K.G.’nin avukatı tutuklama talep etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın talebi üzerine mahkeme duruşma gününü öne çekti. 22 Mayıs 2023 tarihine gün verilen duruşma 30 Ocak 2023'te görülecek. 'Gözünün yaşına bakmayız' diyen Bakan Yanık ise tutukla talep ettiklerini açıkladı.

İsmailağa Cemaati​'ne bağlı Hiranur Vakfıkurucularından Yusuf Ziya Gümüşel​'in kızının 6 yaşında bir adamla evlendirildiği ve cinsel istismara uğradığı olay Türkiye'de infiale yol açtı. Türkiye'yi ayağı kaldıran 6 yaşındaki çocuk gelin rezaletinde yeni bir gelişme yaşandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, davanın öne çekilmesini vetutukla talep ettiklerini açıkladı. Bakan Yanık "Gözünün yaşına bakmayız" mesajı verdi.  

2012 yılında konu ilk kez yargıya ulaşan olaya takipsizlik kararı verilmişti. Mücadelesinden vazgeçmeyen H.K.G.'nin çabası sonuç verdi ve  bu ay içinde iddianeme kabul edilerek mahkeme günü belirlendi.

TUTUKLAMA TALEP EDİLDİ

Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı  olayın takipçisi olduğunu açıklarken en son Bakan Fahretttin Koca, '6 yaşındaki çocuk gelin' skandalına ilişkin 'kemik yaşı raporuyla' ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.   

Son sözü yargının söyleyeceği olayda, 6 yaşındaki kız çocuğunun istismarıyla ilgili tutuksuz sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel hakkında H.K.G.’nin avukatı tutuklama talep etti.

Son dakika! 6 yaşındaki çocuğa istismar skandalında yeni gelişme: Duruşma tarihi öne çekildi

BAKAN YANIK: TUTUKLAMA TALEP ETTİK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 6 yaşındaki çocuğa istismar skandalına ilişkin davanın öne çekilmesini talep ettiklerini ve bu doğrultuda dava tarihinin öne alındığını söyledi. Bakan Yanık tutukla talep ettiklerini belirtti.  

Konu hakkında açıklama yapan Bakan Yanık, "Kim olursa olsun hiç gözünün yaşına bakılmaz. Tutuklu yargılama, yargılama önlemlerindendir. Mahkemelerin takdir yetkisi vardır. Bahis konusu olay, katalog suçlardandır. Tutuklanması gereken, tutuklamanın olayın gereği teşvik edildiği suçlardan biridir" dedi. 

'ÖRTBAS SÖZ KONUSUYSA ORTAYA ÇIKMASI LAZIM' 

AK Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş, gazetecilerin 6 yaşındaki çocuğa istismar olayını sorması üzerine ''Dava mümkün olduğu en yakın tarihe çekilmelidir. Örtbas söz konusuysa ortaya çıkması lazım. Hassasiyet gereken bir konu hakkında en kısa zamanda karar verilmelidir. Sanıkların tutuksuz ya da tutuklu yargılanmasına da mahkeme karar verir" ifadelerini kullandı. 

6 YAŞINDAYKEN EVLENDİRİLEN KADIN İFADESİNDE NE DEDİ? 

Genç kızın hastane doğum kayıtları bulunuyordu ve nüfus idaresi de gerekli bilgiyi verebilirdi. H.K.G. bu durumu ifadesinde şu şekilde anlatmıştı: 

"14 yaşımda da düğün yaptılar. Sonra düğünü Sancaktepe'de babamın vakfında yaptılar. Cemaatten insanlar geldi. Annem bana düğünde 'sakın ağlama, ağladığını görmeyeceğim' dedi. O tarihlerde 14 yaşındaydım. Ben rahatsızlanınca annem ve Kadir beni kadın doğum polikliniğine götürdüler. Orada annem doktor ile konuşurken evli olduğumu ağzından kaçırdı. Bunun üzerine doktor oraya polis çağırdı. Oradan polis bizi alarak karakola götürdü, ifadelerimiz alındı. Benim yerime annem ve Kadir ifade verdi. İfadelerinde benim yaşımın normalde büyük olduğunu, ancak küçük yazıldığını söylemişler. Bunun üzerine savcılık kemik testi istedi. Kemik testi için odaya girdiğimde içeride bir kız film çekiliyordu. Ben ondan sonra film çekileceğimi düşünüyordum. Ancak içerideki kız filmi çekilince ikimizi birden dışarı çıkardılar. Ben dışarı çıkınca Kadir'e 'neden bir şey yapılmadı' diye sordum. Kadir bana 'sessiz ol, sonra konuşuruz kimse duymasın' dedi. Sonra öğrendiğime göre o kızın kemik testi benim kemik testimmiş gibi göstermişler. Dosya o şekilde kapandı."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İmdat çelik 13 Aralık 2022 21:59

Bence hepsi 30 seneki gibi bir seneryo hükümeti yıpratmak amaçlı bir oyun onun yerine flim çekiliyor ve şimdi konusu dile getirdi hadi canım

Hasan13 Aralık 2022 18:15

Bakalım seçime kadar neler daha yaşayacağız

Ertugrul13 Aralık 2022 18:01

Vaybe bu işler bu kadar kolay mı oluyor senin yerine başkası kemik testine girecek,bu iftiraları atan kadının neden önce akıl sağlığına bakılmıyor,yada neden tek bir şahidi bile yok,elde somut delil olmadan tutuklamak da nedir,ozaman her kadın atacak istediği kişiye iftirayı sonrasında tutuklu yargila ,var mı böyle bir adalet sistemi..

Sonraki Haber Yükleniyor...