Tgrt Haber

Enkaz altında inanılmaz mücadele: 7 aylık bebeğini önce sütüyle sonra kanıyla hayatta tutmaya çalıştı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Şubat 2023 14:06 - Güncelleme : 15 Şubat 2023 15:24
Enkaz altında inanılmaz mücadele: 7 aylık bebeğini önce sütüyle sonra kanıyla hayatta tutmaya çalıştı

Son dakika haberi: Kahramanmaraş’ta 203 saat sonra sağ olarak enkazdan çıkartılan anne Hidayet ve baba Muharrem Polat’ın 7 aylık bebeğini hayatta tutmak için yaptığı mücadele herkesi ağlattı. Enkaz altında 7 aylık Alparslan bebeği hayatta tutmak için 5 gün bebeğini emziren anne, sütten kesilince kolunu keserek kanını içirdi ve bir gün daha yaşattı. Ancak minik Alparslan daha fazla dayanamadı ve enkaz altında hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş​ merkezli deprem​ 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem 10 ilde ağır yıkıma yol açtı. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği söz konusu depremin ardından enkaz​ altında kalanların kurtarılması için hala ekipler zamanla yarışıyor. Depremin 9’uncu gününde ekipler Kahramanmaraş’ta 7 katlı çöken binada 40’tan fazla cansız beden çıkardı. Açılan dehlizden girip ağaç ve metallerle tahkimat yaparak yaşam koridoru oluşturan ekipler kurtarma​ faaliyetlerinin 8. günü ulaştıkları binanın zemin katının altından ses geldiğini fark etti. Uzun süre dinleme yapan BAKUT ekibi, açtığı delikten içeriye bakarken enkaz altından uzanan bir el delikten çıkıp arama kurtarma ekiplerine ulaştı.

DEPREME KALDIKLARI BODRUM KATINDA YAKALANDI

Bundan sonra başlayan hikaye ise tüm Türkiye'yi ağlattı. Polat çifti ve 3 çocukları 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş depremine 7 katlı binanın bodrum katında kaldıkları kapıcı dairesinde yakalandı. Yaşanan yıkımla birlikte yan odada yatan evin büyük çocukları Bulem (5) ve Miraç (3) hayatlarını kaybederken, yatak odasında anne babasının yanında yatırdığı 7 aylık bebek Alparslan Polat, oluşan hayat üçgeninde annesi Hidayet, babası Muharrem Polat ile birlikte sağ kalmayı başardı.

ÖNCE EMZİRDİ SONRA KANINDA BESLEDİ

Enkaz altında eşi ve 7 aylık bebeği ile birlikte mahsur kalan genç anne 4 gün boyunca çocuğunu enkaz altında besledi. Açlık ve susuzluk sebebiyle talihsiz kadının 5'inci günde sütü kesildi. Bunun üzerine Hidayet ve Muharrem Polat çifti 7 aylık oğullarına kendi dudaklarını emdirip tükürükleriyle 1 gün daha hayatta kalmasını sağladı. Ağızlarda tükürük de tükenince anne Hidayet Polat eşinden kolunu kesmesini istedi. Kolunu eşine kestiren kadın 1 gün de bebeğini kendi kanı ile besledi.

ÇOCUĞUNU ENKAZDA GÖMDÜ

Soğuk ve açlığa sadece 6 gün dayanabilen Alparslan anne babasının kolları arasında can verdi. Eşini sakinleştirip moral vermeye çalışan Muharrem Polat 7 aylık oğluna son kez bakıp enkaz altına gömdü. Hayatlarının belki de en zor günlerini enkaz altında yaşayan genç çift 3 çocuğunun da cansız bedenlerini enkaz altında bırakıp 203 saat sonra BAKUT ekipleri tarafından kurtarıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...