Tgrt Haber

İstanbul merkezli 7 ilde sahte alkol operasyonu: 32 şüpheli gözaltında

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
22 Kasım 2022 09:10 - Güncelleme : 22 Kasım 2022 09:45
İstanbul merkezli 7 ilde sahte alkol operasyonu: 32 şüpheli gözaltında

İstanbul merkezli 7 ilde sahte alkol üretip piyasaya sürmeye çalışanlara yönelik operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 56 adrese baskın yapan ekipler çok sayıda şüpheliyi gözaltına aldı.

Yaklaşan yılbaşı öncesi artan sahte alkol üretimine karşı güvenlik birimleri Türkiye​'nin dört bir yanında operasyon​ düzenliyor. Sahte alkol kaynaklı ölümlerin önüne geçmek için pek çok farklı adrese operasyon düzenleyen ekipler, değeri milyonlarca lirayı bulan alkol şişelerini ele geçirirken, çok sayıda şüpheliyi de gözaltına aldı.

İstanbul​, Ankara, Erzurum, Şanlıurfa, Mersin, Çorum ve Diyarbakır’da düzenlenen operasyonlarda, sahte alkol üretip piyasaya sürmeye çalışan 32 şüpheli​ kıskıvrak yakalandı. 

PİYASA DEĞERİ 15 MİLYON LİRA

56 adrese düzenlenen sahte alkol operasyonunda; 24 bin 518 litre etil/metil alkollü sıvı, 6,5 litre alkol aroması ve 10 bin 421 adet dolu alkollü içki şişesi ele geçirildi. Ele geçirilen alkolün piyasa değerinin yaklaşık 15 milyon lira olduğu öğrenildi.

AFYON'DA DA 2 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından; sahte ve kaçak alkol ile mücadele çerçevesinde H.I.K. ve K.I. isimli şahısların sahte içki yaparak haksız kazanç elde ettiği yönünde bilgiye ulaşıldı. J

andarma ekiplerince Çobanlar ilçesinde şüpheli şahıslara ait ev, işyeri ve eklentilerinde yapılan arama sonucunda; 26 litre etil alkol, 30 litre viski, 14 adet alkol kiti, 11 litre rakı, 8 gram esrar maddesi, 2 gram kenevir tohumu, 1 adet alkol metre, 1 adet metal muşta ve alkol imalatında kullanılan muhtelif malzemeler ele geçirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...