Tgrt Haber

7 yıldır aranan FETÖ'nün mahrem imamları yakalandı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
30 Eylül 2023 16:41 - Güncelleme : 30 Eylül 2023 16:42
7 yıldır aranan FETÖ'nün mahrem imamları yakalandı

Zonguldak'ta 7 yıldır aranan FETÖ'cü çift, düzenlenen operasyonla yakayı ele verdi. FETÖ'nün mahrem imamı oldukları öğrenilen çift, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan ve 7 yıldır aranan firari çift, emniyet ekiplerinin titizlikle yürüttüğü operasyon neticesinde kıskıvrak yakalanarak adalete teslim edildi.

FETÖ'NÜN MAHREM İMAMLARI GÖZALTINDA

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre, Zonguldak​ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ silahlı terör örgütü soruşturmaları çerçevesinde 2016 yılından itibaren firar olarak aranan, örgütün şifreli haberleşme programı Bylock​ kullanıcıları ve mahrem imamlar K.Ç. (41) ve eşi R.Ç (37) yakalandı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ve Zonguldak KOM Şube Müdürlüğü Koordinesinde yapılan çalışmalar neticesinde Gaziantep ve Malatya'da yakalanan her iki şüpheli, çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı.

FETÖ'CÜ ESKİ POLİS TUTUKLANDI

Adana'da FETÖ üyeliği suçlamasıyla polis memurluğundan ihraç edilip, 6 yıl 3 ay hapis cezası alan hükümlü yakalandı.

Firari hükümlünün, başka bir ile kaçma hazırlığında olduğunu belirleyen ekipler, Çukurova ilçesindeki adresine operasyon düzenledi. Adresinde bulunmayan İsmet Özer (54) otoyola giriş yaptığı sırada otomobilinin içinde yakalandı. Özer’in, örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu belirtildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Özer, önce adliyeye, ardından da cezaevine götürüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...