Tgrt Haber

8 ilde nefes kesen operasyon! Wesd Team Global çetesine darbe: 11 şüpheli yakalandı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
09 Kasım 2023 13:51 - Güncelleme : 09 Kasım 2023 14:09

İstanbul merkezli 8 ilde kişisel verileri internetten satan çeteye düzenlenen operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı.

Bir dijital platformda kurdukları "Wesd Team Global" isimli gruptan vatandaşların kişisel verilerini ücret karşılığında sattıkları belirlenen şüphelilere İstanbul merkezli 8 ilde eşzamanlı operasyon düzenlendi.

VERİLERİ ELE GEÇİRDİLER

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü dijital platformlar üzerinde yürütülen çalışmalar sonucunda; şüpheli şahısların Telegram​ grubu üzerinden "Wesd Team Global" isimli gruptan kimlik, adres, iletişim, sağlık, eğitim, tapu gibi kişisel verileri belirli bir ücret karşılığında sattıkları tespit edildi. Bilişim sistemine izinsiz giren dolandırıcıların, hukuka aykırı olarak ele geçirdikleri verileri yaydıkları belirlendi.

EŞ ZAMANLI OPERASYON

Grupta aktif yöneticilikleri bulunan 14 şüpheliye yönelik İstanbul merkezli Burdur, Bursa, Giresun, Malatya, Antalya, Sakarya ve Ankara 'da 24 Ekim tarihinde eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonlarda 11 şüpheli yakalanırken, 1 zanlının yurt dışında olduğu tespit edildi. 2 firarinin yakalanmasına yönelik çalışmalara ise devam edildiği belirtildi. Yapılan aramalarda konuyla alakalı olduğu değerlendirilen birçok dijital materyale el konuldu.

6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 3'ü serbest bırakılırken, 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 6 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
z3d 9 Kasım 2023 21:44

vpn kullan kanka bir şey olmaz dedikten sonra

Sonraki Haber Yükleniyor...