Tgrt Haber

81 ile 81 bin tohum! Depremzede izcilerden Türkiye'ye teşekkür 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
04 Ağustos 2023 22:20 - Güncelleme : 04 Ağustos 2023 22:28

Deprem bölgesinde yaşayan öğrenciler, Türkiye İzcilik Federasyonu'nun düzenlediği "Asrın Dayanışması Yaz İzci Kampı"na büyük ilgi gösterdi.  Kampa katılan 10-15 yaş aralığındaki depremzede öğrenciler, temel izcilik eğitimi ile birlikte afet sonrası dayanışmaya teşekkür maksatlı 81 ile gönderilecek tohum topları üretti. Her ile bin adet gönderilecek toplar sonbaharda toprakla buluşacak. 

Türkiye İzcilik Federasyonu, deprem​ bölgesinde yaşayan 10-15 yaş aralığındaki öğrencilere yönelik İstanbul​ Beykoz İzcilik Kamp ve Eğitim Merkezi’nde "Asrın Dayanışması Yaz İzci Kampı" düzenledi. Organizasyonda deprem bölgesinden 650 öğrenci ve Türkiye genelinden bini akşın izci ve izci liderleri katılım sağladı. 

Depremzede izciler, 13 Ağustos’a kadar devam edecek izcilik kampında oryantiring, okçuluk, atıcılık, doğa yürüyüşü, hazine avı, tırmanma gibi izcilik oyun ve eğitimleri alıyor, düzenlenen gezilerle İstanbul'un tarihî ve kültürel alanlarını görme ve inceleme fırsatını elde ediyor.

Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği’nin (ÇEKUD) izcilik kampına özel geliştirdiği ve koordinasyonunu yürüttüğü “Tohumdan Fidana: 81 İle 81 Bin Tohum Topu” projesi kapsamında kamp alanında tohum topu üretim istasyonu ve atölyesi kuruldu. 

81 ile 81 bin tohum! Depremzede izcilerden Türkiye'ye teşekkür 

HER İLE BİN ADET TOHUM 

Kuveyt Türk’ün destek verdiği proje kapsamında depremzede izciler, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilimizde yıkıma neden olan deprem için yardım seferberliği başlatan halkımıza teşekkür etmek amacıyla kendi elleriyle tohum topları üretiyor.

İzcilik kampında kurutulacak olan tohum topları, her bir ilimize 1.000 adet olacak şeklinde ülkemizin tüm şehirlerine gönderilecek ve Eylül-Kasım ayları arasında doğayla buluşturulacak. 

81 ile 81 bin tohum! Depremzede izcilerden Türkiye'ye teşekkür 

"DOĞA VE ÇEVREYLE UYUMLU"

Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan D. Subaşı, düzenlenen organizasyonla ilgili, "Hepimizi derinden etkileyen 6 Şubat depremlerini yaşayan ve halen deprem bölgesinde ikamet etmekte olan 10-15 yaş aralığındaki çocuklarımıza manen destekte bulunmak amacıyla ‘Asrın Dayanışması Yaz İzci Kampı’nı organize ettik. Sarıkamış - Allah-u Ekber Dağı ve Çanakkale Millî Bilinç ve Anma kamplarımıza verdiği desteği bu kampımız için de sürdüren Kuveyt Türk’e tüm izcilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Depremzede izcilerimiz okçuluk, yüzme, atıcılık, oryantiring, doğa yürüyüşü, hazine avı, tırmanma gibi izci oyun ve eğitimleri ile İstanbul'un tarihî ve kültürel alanlarını incelemelerinin yanı sıra ÇEKUD’un bu kampa özel projelendirdiği ve koordinasyonunu yürüttüğü istasyon ve atölyelerde tohum topları üretiyor" dedi. 

"DAYANIŞMAYI VE SAMİMİYETİ GÖRDÜK" 

Çalışmalara destek verenlere teşekkür eden Başkan Subaşı, "Depremzede izcilerimizin, 3 haftalık süre zarfından 81 bin tohum topu üreterek deprem sonrası gösterilen yardımseverliğe teşekkür mahiyetinde 81 ilimize gönderecek olmasını büyük bir kadirşinaslık olarak değerlendiriyoruz. Doğa ve çevreyle tam uyumlu şekilde faaliyetlerini yürüten Türkiye İzcilik Federasyonu olarak çevresel sürdürülebilirliğe katkı sunan Tohum Topu Projesi’nin paydaşları arasında yer almaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Beraberliğin ve dayanışmanın en samimi haliyle yaşadığımız kampımız tamamlandığında depremzede çocuklarımızın ellerinde şekillenen 81 bin tohum topunun ülkemizin dört bir yanında güzel yarınları yeşertecek olmasını heyecanla bekleyeceğiz. Bu sürdürülebilirlik, izcilik için de geçerli olacak ve bu kampa katılan çocuklarımız şehirlerine döndüklerinde izcilik faaliyetlerine katılarak hayat boyu izciliğin içinde yer alabilecekler. Kampımıza destek veren ve afet boyunca beraber çalıştığımız Türk Kızılay’a da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.  

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...