Tgrt Haber

81 ile 'Cumhuriyet Ormanı' kuruldu: Bakan Yumaklı, TGRT Haber adına da bir fidan dikti

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
11 Kasım 2023 20:00 - Güncelleme : 11 Kasım 2023 21:24

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde Türkiye'nin 81 ilinde 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları kuruldu. arım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ankara’daki etkinlikte TGRT Haber adına fidan dikti. 

Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye​'nin 81 ilinde 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları kuruldu. 2023 noktada saat 11.11den itibaren başlayan etkinlikler kapsamında. 5 milyon  fidanın toprakla buluşturulması hedefleniyor.

Ankara’daki etkinliğe katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı​, TGRT Haber adına fidan dikti. 

'YEŞİL VATANA BAĞLILIĞIMIZ İÇİN ETKİNLİKLERİ YAPIYORUZ'

2019 yılından beri kutlanan fidan dikme etkinliğinin Ankara bölümüne katılan Bakan Yumaklı, "2023 yılının önemi şu; bizler bugün yeşil vatana bağlılığımız için, 2023 yılında 100. yılını deviren cumhuriyete bağlılık nişanesi göstermek amacıyla da etkinliklerimizi yapıyoruz" dedi.

'85 MİLYONUN SAHİPLENMESİ  MUTLULUK VERİCİ'

Milli ağaçlandırma gününün bayram havasında geçtiğini belirten Yumaklı, "85 milyonun bunu sahiplenmşi olması mutluluk verici. Çocukların kalplerine bu sevgiyi bu sevinci verebiliyorsak demek ki başarmışız demektir" ifadelerini kullandı.

FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Bakan Yumaklı, İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli çocukları da unutmadı Gazze'de öldürülen çocuklar için de cumhuriyet ormanında fidan dikildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...