Tgrt Haber

92 saat sonra mutluluğun gözyaşları: Sana çıkaracağız demiştik

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 Şubat 2023 09:28 - Güncelleme : 10 Şubat 2023 09:49

Deprem felaketinin en fazla yıkıma neden olduğu Hatay'da arama kurtarma çalışmalarından umutlandıran haberler gelmeye devam ediyor. Enkazdan 92 saat sonra 42 yaşındaki kadın sağ olarak çıkarıldı. Ekipler, gözyaşları içinde enkazdan çıkan akrabasını görmek isteyen adama, "Sana çıkaracağız demiştik" dedi.

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem​ felaketinde saatler geçtikçe acı bilanço ağırlaşıyor. Türkiye​'yi hüzne boğan felakette binlerce bina yerle bir oldu. Gaziantep, Adıyaman, Hatay​, Diyarbakır, Mersin ve birçok ilde hissedilen şiddetli sarsıntının ardından enkaza dönen binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremden en çok etkilenen illerden biri Hatay oldu. Yardımın geç ulaştığı Hatay'dan sevindiren bir haber geldi. Depremin üstünden günler geçmesine rağmen umutlar halen tükenmiş değil...  

Hatay'da görevlendirilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, enkaz altında kalanları kurtarmak için yoğun çaba harcıyor. Gece gündüz soğuk demeden çalışmalarını sürdüren ekipler, enkaz altından gelecek ufak bir ses için var gücüyle çalışıyor.

HAYATA YENİDEN 'MERHABA' DEDİ

Sık sık “Sesimi duyan var mı?” çığlıklarının duyulduğu bölgede 92’inci saatte bir vatandaşa ulaşıldı. İsminin Züleyha olduğu öğrenilen 42 yaşındaki kadın, hayata yeniden ‘merhaba' dedi.

"SANA ÇIKARACAĞIZ DEMİŞTİK"

Züleyha'nın enkazdan çıkarıldığını gören akrabası gözyaşlarına hakim olamazken, ekipler "Sana çıkaracağız demiştik" dedi. Enkaz altından çıkarılan kadın, mutlu dolu bakışlarla hastaneye yetiştirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...