Tgrt Haber

AA'dan Vali Tuna'ya ziyaret

21 Ocak 2014 20:38
AA'dan Vali Tuna'ya ziyaret

Vali Tuna yaptığı açıklamada, 'AA, Anadolu'dan dünyanın her köşesine kurduğumuz önemli bir bağdır' dedi.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Anadolu Ajansının (AA), Anadolu'dan dünyanın her köşesine kurulan önemli bir bağ olduğunu söyledi. AA Eskişehir Bölge Müdürü Mürsel Çetin, Vali Tuna'yı makamında ziyaret etti. Çetin, AA'nın, 100. Yıl Vizyonu çerçevesinde Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere üç dilde hazırladığı ve 2013'ün tüm önemli olaylarının çarpıcı fotoğraflarla gözler önüne serildiği yıllığı Tuna'ya hediye ederek, AA Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün mektubunu sundu. Tuna, kabulde yaptığı konuşmada, AA'nın 100 yıla yaklaşan geçmişiyle Türkiye'nin gurur kaynaklarından birisi olduğunu kaydetti.
"AA, Anadolu'dan dünyanın her köşesine kurduğumuz önemli bir bağdır" diyen Tuna, şunları ifade etti: "Türk Dünyası Kültür Başkentliği ile de kendi kültür coğrafyamıza ulaşmaya çalışıyoruz. Orta Asya'dan Balkanlar'a, Avrupa'dan Ortadoğu'ya ve Türklerin yaşadığı büyük coğrafyaya ulaşmaya çalışıyoruz. Yaptığımız faaliyetlerde bizim yanımızda olan AA'nın bizim için ayrı bir yeri vardır. Başta AA Genel Müdürü Kemal Öztürk olmak üzere bütün AA çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Bu yıllıkla da çok önemli bir esere de imza attılar. Öztürk ve AA çalışanlarının başarılarının devamını diliyorum." Çetin de Tuna'ya AA'nın çalışmaları hakkından bilgi vererek, AA'nın 2020 yılında 100'üncü yılını kutlayacağını ifade etti. Anadolu Ajansı'nın 100'üncü kuruluş yılına hazırlık yaptığını dile getiren Çetin, kısa sürede 6 dilde yayına başlayan AA'nın 2020'ye kadar 11 dilde yayın yapmayı hedeflediğini belirtti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...