Tgrt Haber

ABD, Adana Konsolosluğu'nu ikinci bir duyuruya kadar kapattı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
18 Ekim 2023 22:15 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 22:26
ABD, Adana Konsolosluğu'nu ikinci bir duyuruya kadar kapattı 

ABD Büyükelçiliği, İsrail'in Gazze'de sivillerin olduğu El-Mamedani Hastanesi'ni vurması sonrası artan protestolardan sonra Adana Konsolosluğu'nu kapatma kararı aldı. Konsolosluk ikinci bir duyuruya kadar kapalı kalacağı bildirildi. 

İsrail-Hamas çatışmalarının 11. gününde, Gazze​'de sivillerin sığındığı hastaneyi vurdu. Saldırıda 500 kişi hayatını kaybederken yüzlerce kişi yaralandı. İsrail'in bu tavrı Türkiye​ başta olmak üzere dünyada tepkiyle karşılanırken vatandaşlar sokaklara indi. 

Gelen tepkilerin ardından ABD​'den 'güvenlik' önlemi olarak yeni bir adım geldi. ABD Büyükelçiliği, Türkiye genelinde İsrail'e karşıtı büyük protestolar beklendiği kaydederken gerilimin tırmanabileceği ve şiddet olaylarının yaşanabileceği ifade edildi. 

KONSOLOSLUK KAPATILDI 

Protestoların "polis varlığının artmasına, yolların kapatılmasına ve trafikte aksamalara neden olabileceği" konusunu da göz önünde bulunduran büyükelçilik,  Adana Konsolosluğu’nun bir sonraki duyuruya kadar kapalı kalacağını belirtti. 

ABD vatandaşlarının randevularını ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde yeniden planlayabileceği vurgulandı.

TÜRKİYE AYAĞA KALKTI 

İsrail'in dün akşam saatlerinde gerçekleştirdiği hastaneye saldırısına tepkiler çığ gibi büyüdü. Türkiye'nin dört bir yanında halk sokaklara dökülerek İsrail'i protesto etti. İstanbul'da konsolosluk, Ankara'da ise büyükelçilik önünde Filistin bayraklarıyla gösteri yapan vatandaşlar İsrail aleyhinde sloganlar attı. 

Hastanenin bombalanmasına tepki gösteren katılımcılar, yer yer İsrail aleyhine sloganlar attı.  

ABD, Adana Konsolosluğu'nu ikinci bir duyuruya kadar kapattı 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...