Tgrt Haber

ABD'den BAE'ye savunma desteği! Husilere karşı savaş uçağı ve gemisi gönderecek

02 Şubat 2022 14:32 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 14:47
ABD'den BAE'ye savunma desteği!  Husilere karşı savaş uçağı ve gemisi gönderecek

ABD, Yemen’deki Husilerin saldırılarından sonra BAE'ye savaş gemisi ve uçağı ve füze destroyeri gönderileceğini açıklandı.

ABD, Yemen'deki Husi isyancıların son füze saldırılarının ardından Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) güdümlü füze yokedici, savaş gemisi ve uçağı göndereceğini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde, Yemen’deki Husiler bir kez daha BAE’yi hedef aldı. Son saldırı, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un ülkeyi ziyareti sırasında meydana geldi. Olayda kimse yaralanmadı ancak ülke olası yeni saldırılara karşı alarma geçti.

ABD'nin BAE büyükelçiliği, mevcut tehdide karşı BAE'ye yardımcı olmak için Savunma Bakanı Lloyd Austin ile Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan'ın görüştüğünü belirtti. ABD'den yapılan açıklamada isyancıların yapacağı olası saldırılara karşı BAE'ye savaş gemisi ve savaş uçağı gönderileceği açıklandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...