Tgrt Haber

Son dakika! ABD ile Rusya arasında İstanbul'da kritik görüşme

09 Aralık 2022 14:04 - Güncelleme : 09 Aralık 2022 17:28
Son dakika! ABD ile Rusya arasında İstanbul'da kritik görüşme

Son dakika haberi: ABD ile Rusya temsilcileri bugün İstanbul'da bir araya gelecek. Ayrıntıların paylaşılmadığı görüşmede 'bir dizi zor' sorunun tartışılacağı belirtildi. İki ülkenin istihbarat yetkilileri geçtiğimiz ay Ankara'da görüşmüştü.

Reuters'un Rusya​ haber ajansı TASS'tan aktardığı bilgiye göre, ABD​'li ve Rus temsilciler bugün İstanbul​'da bir araya gelecek. Söz konusu haberde görüşmenin konusuna dair ayrıntılı bir bilgi verilmezken iki tarafın da 'bir dizi zor' soruyu tartışacağı belirtildi.

PUTİN​'DEN ZİRVE YORUMU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İstanbul'daki kritik görüşmeyi değerlendirerek,"Rusya ve ABD arasındaki temaslarla ilgili değişim belirli bir atmosfer yaratır, görüşmeler devam edecek" dedi.

ANKARA'DA DA GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİ

Geçtiğimiz ay CIA Direktörü Bill Burns ile Rusya İstihbarat Başkanı Sergey Narışkin Ankara'da bir araya gelmişti. İletişim Başkanı Altun,yaptığı açıklamada, görüşmeyi teyit ederek, "Bugörüşme, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın küresel barışa sunduğu önemlikatkılara bir yenisini eklemiştir" demişti.

Son dakika haberinin ayrıntıları geliyor...

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...